Διαμαρτυρία στις Σκουριές, τραυματισμοί και συλλήψεις.


Δελτίο Τύπου
Η σημερινή διαμαρτυρία στο Χοντρό Δέντρο (Σκουριές) σημαδεύτηκε από άγρια καταστολή των διαδηλωτών από την Ελληνική Αστυνομία. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο γυναίκες και ένας καρδιοπαθής, ενώ στο σημείο δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Μετά από εκκλήσεις των διαδηλωτών, στο σημείο βρέθηκαν γιατροί οι οποίοι, μετά από εξέταση των τραυματιών, έκριναν ως επιτακτική την ανάγκη μεταφοράς τους σε νοσοκομείο. Τελικά οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με περιπολικά στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου.
Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις. Οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής στο Πολύγυρο.
Στο Χοντρό Δέντρο και στο Πολύγυρο καταφθάνουν πολίτες απ΄όλη την περιοχή για συμπαράσταση και διαμαρτυρία. Οι αστυνομικές δυνάμεις στο Χοντρό Δέντρο έχουν ενισχυθεί, με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να φτάνουν τις τέσσερις.
Οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν να διαμαρτύρονται
για τη χρήση επικίνδυνων υλικών από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. για την επίστρωση των δασικών δρόμων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αναλύσεων δειγμάτων, τα υλικά που χρησιμοποιούνται περιέχουν αρσενικό και άλλα βαρέα μέταλλα.
Επίσης η εταιρεία σκοπεύει να μεταφέρει στο εργοτάξιο των Σκουριών, κοντέινερς των οποίων η εγκατάσταση απαιτεί οικοδομική άδεια. Η Ελληνικός Χρυσός δεν έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια – όπως και στο παρελθόν – γεγονός που έχει επισημανθεί στην ΕΛ.ΑΣ. Τα οχήματα που μεταφέρουν τα κοντέινερς βρίσκονται στο Παλαιοχώρι περιμένοντας την αποχώρηση των διαδηλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου