Πωλείται ανάπτυξη στην Χαλκιδική σε τιμή ευκαιρίας. Προλάβετε!

Δασικοί δρόμοι μετατρέπονται σε λεωφόρους, και επιστρώνονται με στερεά απόβλητα από τα εργοτάξια του Μαδέμ Λάκκου και της Ολυμπιάδας.
Προκάτ κτίρια ( σαλοτραπεζαρία, τέσσερα δωμάτια, μπάνιο με μπιντέ κα.), που απαιτούν οικοδομική άδεια, επιχειρείται να μεταφερθούν παράνομα στο βουνό.
Μεγάλο μέρος του αρχέγονου δάσους του Κακκάβου αποψιλώνεται καθημερινά. Επιτέλους, η χαβούζα αρχίζει να παίρνει μορφή!
Και μέσα σε όλα, ο δήμαρχος Eldorando είναι σαφής: μεταλλεία ή βαρβαρότητα! 
«Γιατί, ας υποθέσουμε, ότι γίνεται το κακό και παίρνουν τον δήμο οι  οικολογούντες τρομοκράτες. Την επόμενη μέρα 3000 αναρχικοί, Αντάρσυοι, Συριζαίοι θα ανέβουν στο βουνό και ΙΣΩΣ οι εργαζόμενοι κάψουν κανένα χωριό και έχουμε και θύματα»!! 
Κυρά Δικαιοσύνη, ακούς τα κελεύσματα του δημάρχου; Μα, πού να ακούσεις, αφού εκτός από τυφλή είσαι και κουφή; Ο κύριος δήμαρχος ΟΛΟΥ του δήμου Αριστοτέλη δεν θα κατηγορηθεί, ότι παροτρύνει και υποθάλπει βίαια επεισόδια όντας αρχηγός εγκληματικής συμμορίας, ταραξίας κοινής ειρήνης;
Αν, λοιπόν, τα διλλήματα για τον κ. Πάχτα είναι μεταλλεία ή βαρβαρότητα… εμείς διαλέγουμε βαρβαρότητα!
Ας φύγει αυτός, η εταιρία και όλος ο συρφετός που τους ακολουθεί, κι εμείς θα μετατρέψουμε την βαρβαρότητα σε ελπίδα. Και για να γίνει αυτό, οι ιθαγενείς της Χαλκιδικής, που δε ξεγελιούνται με καθρεφτάκια και χάντρες θα ακολουθήσουν μέχρις τέλους το δρόμο που χάραξαν. 
Το δρόμο της αντίστασης, του αγώνα, της ανυπακοής!

Η αστυνομική καταστολή και η κρατική αυθαιρεσία, σαν τη σημερινή (19 Φεβρουαρίου ),που με περίσσιο ζήλο επέδειξαν τα όργανα της τάξης στην Μ. Παναγία, στη περιοχή Χοντρό Δέντρο δεν μας τρομάζουν. Γυναίκες χτυπημένες, αιμόφυρτες κατάχαμα και ένας καρδιοπαθής, λιπόθυμος να βρίσκεται στο οδόστρωμα περιμένοντας για περισσότερο από μία ώρα ασθενοφόρο για να διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου. Η ανάπτυξη Σαμαρά- Δένδια δεν προβλέπει ασθενοφόρο στο «πακέτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου