Ο Χρ.Πάχτας ζητάει και τα ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ


Ο δήμαρχος που προειδοποίησε με γενική αιματοχυσία αν στις εκλογές επικρατήσουν δυνάμεις που διασφαλίζουν το περιβάλλον, ζητάει 240.000 από την αξιωματική αντιπολίτευση!

Θεσσαλονίκη
  • Μόνο ως κίνηση πανικού από την πλευρά του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα μπορεί να εκληφθεί η αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ για «ηθική βλάβη» και η οποία εκδικάζεται σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά.

Ο κ. Πάχτας ζητάει μάλιστα αποζημίωση 240.000 ευρώ για τη «θεραπεία» της ηθικής βλάβης που υπέστη, όπως ισχυρίζεται, από ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στις 18 Φεβρουαρίου 2013, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων κατά των χρυσωρύχων στις Σκουριές Χαλκιδικής και στην οποία αναφερόταν ότι «η υπόδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ως υπεύθυνου πολιτικού χώρου για τα γεγονότα από τον γνωστό διαπλεκόμενο και υπόλογο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πολιτικής ιστορίας κ. Πάχτα έχει ως προφανή στόχο να ανακόψει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Αυτές οι δηλώσεις βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με τα επιχειρηματικά συμφέροντα". Με χθεσινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «ο δήμαρχος, ο οποίος πρόσφατα επανήλθε στην επικαιρότητα με δηλώσεις του που προειδοποιούν για γενικευμένη αιματοχυσία και ταραχές αν στις αυτοδιοικητικές εκλογές επικρατήσουν δυνάμεις που εναντιώνονται στην εξόρυξη χρυσού, δηλώσεις που στην πραγματικότητα υποκινούν και προτρέπουν σε βίαια επεισόδια τους εργαζόμενους στην Ελληνικός Χρυσός εναντίων όλων των κατοίκων της περιοχής, στρέφεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ με μια ενέργεια δηλωτική του πανικού στον οποίο έχει περιέλθει εξαιτίας της εμπλοκής του σε σειρά υποθέσεων και σκανδάλων, η παράθεση των οποίων δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μια και μόνο μας ανακοίνωση». «Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, στον κ. Πάχτα ψυχραιμία και περιμένουμε με ανυπομονησία και τη δικαστική μας δικαίωση, μολονότι εμείς επιλέγουμε την πολιτική αντιπαράθεση και την απεύθυνση στην κοινωνία», καταλήγει.

Η Eldorado ​Gold στρώνει τον δρόμο με απόβλητα

Στο μεταξύ οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από την Ελληνικός Χρυσός. Με αφορμή την πρόσφατη βίαιη καταστολή της δίκαιης διαμαρτυρίας των κατοίκων της Χαλκιδικής στην περιοχή Χοντρό Δέντρο (αρχή του δασικού δρόμου προς Σκουριές) στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής, τονίζουν ότι «ο δασικός δρόμος που συνδέει την επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου - Μεγάλης Παναγιάς με το εργοτάξιο των Σκουριών της καναδικής Eldorado Gold, έχει επιστρωθεί από την εταιρεία αυτή παράνομα με 'στείρα' πετρώματα των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της. Κατόπιν πολλαπλών αναλύσεων έχει διαπιστωθεί ότι αυτά τα 'στείρα' πετρώματα περιλαμβάνουν στοιχεία όπως αρσενικό, μόλυβδο και κάδμιο, που υπερβαίνουν τις οριακές τιμές των αδρανών υλικών, καθιστώντας τα έτσι απαγορευτικά για την επίστρωση οδών!» και τονίζουν ότι η εταιρεία στρώνει τον δασικό δρόμο με απόβλητα του εργοστασίου εξόρυξης!
Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι, με «πρόσχημα την κατασκευή κόμβου στο Χοντρό Δέντρο, έχει αλλάξει η διαγράμμιση της επαρχιακής οδού (από διπλή γραμμή σε διακεκομμένη), προς εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο των βαρέων οχημάτων, που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά υλικών στο εργοτάξιο των Σκουριών». Μεταξύ άλλων θυμίζουν και ότι, «μετά από διαμαρτυρίες και καταγγελίες κατοίκων, η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής κάλεσε τους επιθεωρητές περιβάλλοντος να πάρουν δείγματα από τον δασικό δρόμο Χονδρό Δένδρο - Σκουριές και από τον χώρο του εργοταξίου. Κάτοικοι που συνόδευαν τους επιθεωρητές και την αστυνομία υπέδειξαν τα σημεία από τα οποία πήρανε δείγματα. Επίσης, υπέδειξαν στην αστυνομία και τους μεταφερόμενους οικίσκους και ζήτησαν να γίνει έλεγχος για το αν έχουν τις απαιτούμενες άδειες. Η αστυνομία προέβη σε έλεγχο, και διαπιστώνοντας ότι δεν υπήρχαν οι νόμιμες άδειες προσήγαγε δύο άτομα με τη διαδικασία του αυτοφώρου».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΟΥΛΑ ΠΛΗΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου