Γαλλία: Η αστυνομία καταστέλλει διαδήλωση 20.000 πολιτών ενάντια στο νέο αεροδρόμιο.

http://revolution-news.com/police-attack-20000-french-citizens-protesting-airport-notre-dame-des-landes/ Η Γαλλική αστυνομία επιτέθηκε σε διαδήλωση 20.000 κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου Notre-Dame-des-Landes στην πόλη Νάντ το απόγευμα του Σάββατου, όταν αυτοί επιχείρησαν να σπάσουν τα μπλόκα της αστυνομίας και να συνεχίσουν την πορεία τους. Στην εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, οι κάτοικοι απάντησαν με πέτρες, μπουκάλια, σιδερολοστούς και βόμβες μολότοφ.
4371803_3_a8d2_selon-la-prefecture-la-manifestation-a_fb63a9c22897e38e5bfc3f4b4776d41b
«είμαστε δεκάδες χιλιάδες»  βεβαίωσε ο Julien Durand, εκπρόσωπος τύπου της ACIPA , κύριας ομάδας που αντιτίθεται στην κατασκευή του αεροδρομίου. Η διαδήλωση είναι συνέχει των προηγούμενων κινητοποιήσεων που τον Νοέμβρη του 2012 είχαν συγκεντρώσει 40.000 κόσμου στους δρόμους. (Η αστυνομία τότε μίλαγε ως συνήθως για 13.000 κόσμου)
About 20,000 people demonstrated in the city center of Nantes to protest against the construction of the new airport of Our Lady of Landes.Des violent clashes took place at the end of the event between violent groups and CRS | Franck Dubray
Στο χθεσινό απόγευμα εξελίχθησαν καταλυτικές σκηνές στην πόλη της Ναντ. Οι κάτοικοι . Απηυδισμένοι από την αδιαφορία των αρχών μπροστά στις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους βγήκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, διέλυσαν τα γραφεία της  Vinci (εταιρίας που ανέλαβε να κάνει το έργο της κατασκευής του αεροδρομίου) , κατέστρεψαν βιτρίνες καταστημάτων  και παρέδωσαν στις φλόγες βαρέα κατασκευαστικά μηχανήματα και οδοφράγματα. Αντικείμενα πετάχθηκαν στις σιδηροδρομικές γραμμές με σκοπό να μπλοκαριστεί η κίνηση των τραίνων. Η αστυνομία έκανε ανεξέλεγκτη χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών , και αντλιών νερού για να διαλύσει τους εξαγριωμένους κάτοικους.
---------------------------------------------------
Video
http://youtu.be/9JX_Fka9ecc
http://youtu.be/Huvv7G2AlAU
http://youtu.be/7C15ZRsLAbg
----------------------------------------------------
Μετά από το τέλος των συγκρούσεων ο εκπρόσωπος τύπου της  διοργανώτριας ομάδας δήλωσε απευθυνόμενος στον κόσμο. « Δεν έχει καμία σημασία τι θα πεί ο δήμος για όλους εσάς. Σήμερα καταφέραμε μια μεγάλη επιτυχία».
via @Le Télégramme
le-centre-ville-de-nantes-devaste_1
“Ένα άχρηστο και πανάκριβο σχέδιο.”

Η διαδήλωση ξεκίνησε σε χαρούμενο και ειρηνικό κλίμα. “No thank you Ayraultport”, “No to Ayrault pork”, “Ayrault also emerges Vinci”, “Ni or airport metropolis, the city is ours” we heard in the procession.
“Η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Θα δείξουμε την  αποφασιστικότητά μας για την εγκετάληψη αυτού του άχρηστου και πανάκριβου σχέδιου.
Με δεδομένο τον αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα και τις προηγούμενες συγκρούσεις που είχαν οι προηγούμενες διαδηλώσεις, η Δημοτικές αρχές αποφάσισαν να αλλάξουν την διαδρομή της πορείας έτσι ώστε αυτή να μην περάσει από το κέντρο της πόλης.
 Η διαδήλωση οργανώθηκε δύο μήνες μετά από την δημοσίευση της Δημαρχιακής απόφασης να επιτρέψει την εκκίνηση των εργασιών προετοιμασίας της κατασκευής. Η απόφαση προσπαθήθηκε να διακοπεί με ενστάσεις στα δικαστήρια που όμως δεν κατέληξαν σε θετικά αποτελέσματα. Ανεξάρτητα βέβαια από την απόφαση της δημοτικής αρχής ή των δικαστηρίων τα έργα δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.
le-centre-ville-de-nantes-devaste_2
Συμπληρωματικά ας μην ξεχνάμε ότι σε δυο μέρες κλείνει η περίοδος κατάθεση των προσφορών της ιδιωτικοποίησης του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού , και ήδη έχουν αρχίσει οι προσπάθειες συντονισμού των κινήσεων αντίστασης.
One of several damaged buildings. via Franck Dubray
One of several damaged buildings. via Franck Dubray
4371784_3_30e7_des-participants-ont-de-leur-cote-tire-des_50fcca11781d5d65cec75cfac3d520184371782_3_64a4_la-police-et-les-gendarmes-mobiles-ont-fait_837cd27ae257218eb7fd601d0ed442d4

STEPHANE MAHE / REUTERS
STEPHANE MAHE / REUTERS
3449511
STEPHANE MAHE / REUTERS
STEPHANE MAHE / REUTERS
STEPHANE MAHE / REUTERS
STEPHANE MAHE / REUTERS

STEPHANE MAHE / REUTERS
STEPHANE MAHE / REUTERS
34497153449847

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου