Χρ. Πάχτας: Αν δεν εκλεγεί δήμαρχος υποστηρικτής των εξορύξεων θα ...έχουμε νεκρούς (βίντεο)

Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις του δημάρχου Αριστοτέλη Χρ. Πάχτα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη όπου ο ίδιος αναλύει τις εκτιμήσεις του γύρω από δύο πιθανά σενάρια τα οποία θα διαμορφώσουν οι επερχόμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση για την ΒΑ Χαλκιδική και τα οποία αφορούν τη συνέχιση ή μη της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές. Ο Χρ. Πάχτας με τις δηλώσεις αυτές απαντά σε ερωτήσεις των 25 γεωτρυπανιστών που παρευρέθησαν στο δημοτικό συμβούλιο διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν έχουν δουλειά.
Σύμφωνα με το πρώτο κατά τη γνώμη του κ. Πάχτα «κακό σενάριο» αν κυριαρχήσει στις εκλογές η άποψη «όχι στην συνέχιση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» την επόμενη μέρα «θα υπάρχουν 3.000 άτομα στις Σκουριές, θα  έρθουν όλοι οι αναρχικοί, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ απ`όλη την Ελλάδα με τους βουλευτές τους, ίσως και κάποιοι άλλοι». Ο Χρ. Πάχτας συνεχίζει λέγοντας «Όπως θα γνωρίζετε μας έχουν επισκεφθεί βουλευτές από τον Καναδά και την Γερμανία που θέλουν να λέγονται οικολόγοι -πράσινοι γιατί αυτοί έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία απ`ότι έχουμε εμείς στην περιοχή μας, έτσι νομίζουν….το θέμα έχει διεθνοποιηθεί ήδη αυτή την στιγμή και θα διεθνοποιηθεί ακόμη περισσότερο».
«Θα γίνει καμία επένδυση στις Σκουριές με 3.000 άτομα και με 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ευρωβουλευτές;» διερωτάται ο κ. Πάχτας για να απαντήσει: «Σαφώς και όχι». «Και η επόμενη κίνηση ξέρετε ποια είναι;» συνεχίζει την διερώτηση ο κ. Πάχτας για να απαντήσει πάλι ο ίδιος: «Ίσως οι εργαζόμενοι κάψουν κάποιο χωριό και θα έχουμε ανθρώπινα θύματα…»
Τα λεγόμενα του κ. Πάχτα οδηγούν στο συμπέρασμα το οποίο χρόνια τώρα επισημαίνουν οι κάτοικοι που αντιστέκονται στην εξόρυξη χρυσού, δηλαδή ότι η πολιτική της μεταλλευτικής δραστηριότητας έτσι όπως ασκείται και από τον δήμαρχο Αριστοτέλη και την εταιρεία στηρίζεται στην ομηρία των εργαζομένων και στο εκβιασμό. Ο κ. Πάχτας παρουσιάζει την εξόρυξη χρυσού ως μονόδρομο αποσιωπώντας τεχνηέντως όλες τις άλλες λύσεις και προτάσεις για εργασία που έχουν αναδειχθεί από την τοπική κοινωνία και βρίσκονται εκτός των πλαισίων της καταστροφικής για το περιβάλλον εξόρυξης χρυσού.
Το βίντεο όμως προκαλεί ένα σημαντικότερο ακόμη ερώτημα: αν τα λόγια του κ. Πάχτα περί καψίματος χωριού από εργαζόμενους και νεκρούς ξεφεύγουν της πολιτικής εκτίμησης και συνιστούν στην ουσία παρότρυνση των εργαζομένων της εταιρείας σε βίαια εκδικητικά επεισόδια εναντίον όσων τόσα χρόνια αντιστέκονται στην καταστροφή του τόπου τους από τις επιχειρούμενες εξορύξεις χρυσού.
Άξιο απορίας συνεχίζει να αποτελεί ακόμη πως ένας δήμαρχος με τόση ευκολία συνεχίζει να ρηγματώνει την κοινωνική συνοχή του τόπου στο βωμό των κερδών της Eldorado Gold  καθώς και να χρησιμοποιεί εκτιμήσεις του ως πολιτικό εκβιασμό για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. 
Σ.Π.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου