ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/9/2016 9πμ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΣΚΟΥΡΙΕΣ (ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ): Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

Ομολογουμένως οι εργαζόμενοι έχουν χρησιμοποιηθεί πάγια από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός προκειμένου αυτή να εδραιώσει την παρουσία της στο βουνό. Απ’ αυτούς κάποιοι ανταποκρίθηκαν με περίσσια προθυμία στο κάλεσμα  να τραμπουκίσουν και να ρουφιανέψουν, όταν οι υπόλοιποι συναινούσαν σιωπηρά. Έτσι ξεκίνησαν όλα, τότε με το κάψιμο του φυλακίου αγώνα στο βουνό στις 20/3/2012 και στο ίδιο μοτίβο συνεχιστήκαν. Έκτοτε το βιογραφικό του χαφιέ και του τραμπούκου εξασφάλισε πολλές θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία της Μ. Παναγίας.

Τριάμισι χρόνια έχουν περάσει ήδη από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Μ. Παναγία στις 8 του Απρίλη 2013
όπου δεκάδες μεταλλωρύχοι σε εντεταλμένη υπηρεσία μαζεύτηκαν από νωρίς το απόγευμα εκείνης της ημέρας στον κόμβο του χωριού. Εκεί, σε συνέργεια με την αστυνομία  μας χτύπησαν, πετώντας μας πέτρες, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα ενώ παράλληλα πιο πέρα απέκλειαν αυτοκίνητα αλληλέγγυων που ήθελαν να προσεγγίσουν το σημείο. Σαν να μην έφτανε αυτό, αργά το απόγευμα και από παράπλευρους δρόμους που τους υπέδειξε η αστυνομία, μαζεύτηκαν στην πλατεία της Μ. Παναγίας ( χοροστάσι), ένα πλήθος τραμπούκων ντόπιων και κοντοχωριανών με μεταλλευτική παιδεία,  που κατά την επιστροφή μας στο χωριό μας προπηλάκισαν, μας έβρισαν, μας χτύπησαν και προκάλεσαν υλικές ζημιές. Δυο μέρες μετά στην Ιερισσό, θα εισβάλουν τα ΕΚΑΜ και ΜΑΤ για να συλλάβουν και να προφυλακίσουν δυο συναγωνιστές σκορπώντας τον τρόμο στο χωριό σε μια επίδειξη  δύναμης και εξουσίας. Έτσι παγιώθηκε η εταιρεία, με τον κοινωνικό διχασμό και την κρατική καταστολή.









Την Παρασκευή 9 του Σεπτέμβρη στα δικαστήρια του Πολυγύρου εκδικάζεται η υπόθεση της αντιδικίας μεταξύ των αγωνιζόμενων κατοίκων και των τραμπούκων της εταιρείας που διαδραματίστηκε εκείνο το απόγευμα στη Μ. Παναγία. Μπροστά στην παράνοια που βιώνουμε, εμείς θα συνεχίσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη ο ένας για τον άλλο. Γι’  αυτό θα είμαστε εκεί.

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2016 ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου