ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 21:30, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΑΓΙΑΤΩΝ


Η επίθεση που δέχονται οι τοπικές κοινωνίες από τη δημοτική αρχή με στόχο την καταστολή του κινήματος για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, παίρνει τη μορφή καταιγίδας. 
Το τελευταίο διάστημα στα χωριά είναι συνεχής η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ένστολων και μη, με στόχο τον εκφοβισμό και την κάμψη του αγωνιστικού φρονήματος των κατοίκων. 
Παράλληλα, επιχειρείται η ποινικοποίηση κάθε μορφής αντίστασης, με την τακτική  των μηνύσεων  όπως στην περίπτωση των Σταγιατών όπου μηνύθηκαν τρεις κάτοικοι για εξύβριση και απειλή εναντίον υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ.
Επιπλέον, με αφορμή τα γεγονότα της 13ης Μάρτη του 2015 δικάζεται στις 31Οκτώβρη2016  νεαρός αγρότης, με την κατηγορία ότι βιαιοπράγησε εναντίον αστυνομικού  διεκδικώντας το δικαίωμα του να παραβρίσκεται στη συνεδρίαση του ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜΒ και στη συζήτηση για τον κανονισμό άρδευσης. Υπενθυμίζουμε ότι τη μέρα εκείνη εκατοντάδες πολίτες από τα χωριά και την πόλη είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να παραστούν σε αυτή τη συζήτηση.
Ο τότε δήμαρχος είχε από νωρίς αποκλείσει την είσοδο στο κτήριο με τη βοήθεια αστυνομοκών δυνάμεων, σεκιοριτάδων και φουσκωτών, εφαρμόζοντας τις γνωστές πλέον φασιστικές και μαφιόζικες πρακτικές με την άδεια και υποστήριξη της κυβέρνησης.
Στην προσπάθεια των συγκεντρωμένων να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό τραυματίστηκαν άτομα, ένα μάλιστα από τα οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πλευρό μετά από στοχευμένη επίθεση.
Επειδή η επερχόμενη  δίκη μας αφορά όλους και όλες, καθώς πρόκειται για την πρώτη  που γίνεται σε σχέση με την διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, καλούμε όλους και όλες 
να συμμετάσχουν στη συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης των διωκόμενων, στην πλατεία των Σταγιατών στις 10 Σεπτέμβρη 2016 και ώρα 9:30μμ.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου