Απόφαση του Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής συμπυκνώνει τους αγώνες όλου του λαού ενάντια στη βαρβαρότητα της πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ, που θέλει να διαγράψει ολόκληρες γενιές υποβαθμίζοντας τις ζωές του και εξαφανίζοντας κάθε ανθρώπινο δικαίωμα για έκφραση, γη κι ελευθερία. Ο αγώνας για να σταματήσει το οικολογικό και οικονομικό έγκλημα στις Σκουριές είναι αγώνας όλων μας. Ή όλη η Ελλάδα θα γίνει Ιερισσός ή αλλιώς θα γίνει Μανωλάδα με εργατική σκλαβιά, οικολογική καταστροφή και κρατική τρομοκρατία.

Για να νικήσει ο λαός, κάθε εργασιακός χώρος και γειτονιά πρέπει να γίνουν εστίες ανυπακοής, αντίστασης και ανατροπής, να στηθούν “γαλατικά χωριά” σε κάθε γωνιά της χώρας. Στη βάρβαρη πολιτική απαντάμε με την αγωνιστική ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και των αγωνιζόμενων κατοίκων για την ανατροπή της Κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Κόντρα στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, που στηρίζεται από συλλόγους, σωματεία και επιτροπές αγώνα σε ολόκληρη τη χώρα, έρχεται το κράτος των Μνημονίων, το οποίο
προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών δεν διστάζει να προχωρήσει σε ακραίες μορφές καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων.
Το κράτος δείχνει το ανάλγητο πρόσωπό του διαπράττοντας τη μια βιαιότητα και αυθαιρεσία μετά την άλλη. Οι καταγγελίες των κατοίκων διαψεύδονται από τους αρμόδιους στα παράθυρα των ειδησεογραφικών εκπομπών και τηλεδικών παρά την ύπαρξη αδιάψευστων στοιχείων, οι αναφορές της Διεθνούς Αμνηστίας αγνοούνται, οι αρμόδιοι υπουργοί αρνούνται να προσέλθουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις συναδέρφων τους, οι συλληφθέντες εξαφανίζονται χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας με τις οικογένειές τους ή τους δικηγόρους τους, τα ίδια τα συνδικαλιστικά όργανα της Αστυνομίας καταγγέλουν τις εντολές και τις μεθόδους των Υπουργείων. Οι μάσκες έχουν πέσει!
Λένε ότι υπερασπίζονται τη νομιμότητα! Καταπατώντας νόμους και δικαιώματα; Λένε ότι προωθούν με κάθε κόστος τις επενδύσεις προς όφελος του λαού! Ασκώντας βία και τρομοκρατία στο λαό; Λένε ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να είναι σεβαστές! Προκαταβάλλοντάς τες και αγνοώντας τες όταν δε συμφωνούν; Λένε ότι υπερασπίζονται τη δημοκρατία! Προσβάλλοντας το τεκμήριο της αθωότητας που είναι μια από τις θεμελιώδεις αρχές της;
Απένταντι σε αυτόν τον κατήφορο εμείς απαντάμε λέγοντας ότι ο λαός έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται για τη ζωή και το μέλλον του. Η μαζική συμμετοχή και αγωνιστικότητα του λαού της Βόρειας Χαλκιδικής, παρά την τρομοκρατία, αποδεικνύει ότι τα σχέδια των χρυσοθήρων θα μείνουν στα χαρτιά και ότι τα τριτοκοσμικά μοντέλα “ανάπτυξής” τους δεν θα περάσουν.
Ο Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών Ε.Μ.Π.
  • Στηρίζει τον αγώνα μέχρι τη νίκη!
  • Καταγγέλλει το όργιο της κρατικής βίας και τρομοκρατίας!
  • Απαιτεί την αθώωση όλων των κατηγορουμένων!
  • Καλεί όλο το λαό να παλέψει για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που δεν διστάζει να θυσιάσει ανθρώπινες ζωές και το περιβάλλον για τα κέρδη των εταιριών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου