Ψήφισμα των κατοίκων της Ορμύλιας ενάντια στη λειτουργία μεταλλείου χρυσού στις Σκουριές Μ. Παναγίας

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Εμείς οι κάτοικοι της Ορμύλιας Χαλκιδικής που μαζευτήκαμε σήμερα 2 Απριλίου 2011 στον κινηματογράφο «Αντιγόνη» για να ενημερωθούμε από τους ομιλητές, καθηγητές του Α.Π. Θεσσαλονίκης, για τις επιπτώσεις της μεταλλουργίας χρυσού στο περιβάλλον και στην υγεία μας, αφού ακούσαμε τους ομιλητές,
Διαπιστώνουμε ότι
  1. Τα φοβερά δηλητήρια: κυάνιο, αρσενικό κ.α. που σε τεράστιες ποσότητες θα διοχετεύονται στα υπόγεια και επιφανειακά νερά, στο έδαφος και στην ατμόσφαιρα θα προξενήσουν ανεπανόρθωτη καταστροφή στο περιβάλλον, στη γεωργία, κτηνοτροφία και τουρισμό και στην υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
  2. Ιδιαίτερη καταστροφή θα υποστεί ο κάμπος της Ορμύλιας και η θάλασσά μας (Τορωναίος Κόλπος), όπου θα μεταφέρονται τα δηλητήρια απ’ το Χαβρία, που πηγάζει από εκεί που πρόκειται να εγκατασταθεί η μεταλλουργία χρυσού.
Δηλώνουμε ότι
Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια σε όποια απόπειρα εγκατάστασης της μεταλλουργίας και ενάντια σε όσους επιχειρούν να τη διευκολύνουν.
Απαιτούμε
Να μην επιτρέψει η Κυβέρνηση την εγκατάσταση και λειτουργία της μεταλλουργίας χρυσού και ν’ ανακαλέσει όποια παραχώρηση έγινε ως τώρα, γιατί ο ορυκτός πλούτος είναι περιουσία του λαού και το περιβάλλον η ζωή του και δεν επιτρέπεται να θυσιάζονται για τα κέρδη των επιχειρηματιών.
Το παρόν ψήφισμα να σταλεί
Στην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,
Σε όλα τα κόμματα και τους βουλευτές του νομού,
Στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και στο δήμαρχο Πολυγύρου,
Στις εφημερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα.
ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου