ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-2-2020 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ – ΣΚΟΥΡΙΕΣ
 

Την Παρασκευή 28-2-2020 θα γίνουν όχι μία αλλά δύο δίκες που έχουν να κάνουν με την εναντίωση στη μεταλλευτική δραστηριότητα στη ΒΑ Χαλκιδική.
Δεν ξέρουμε ποια θα δικαστεί πρώτη, τις αναφέρουμε χρονικά.
 

Υπόθεση α:
 

Δεκαοχτώ άνθρωποι κατηγορούνται ως υπαίτιοι για πράξεις που έλαβαν χώρα στη δασική περιοχή της  Τσικάρας (Μ. Παναγία)  την Άνοιξη του 2017 και πραγματοποιήθηκαν όταν η Ελντοράντο προσπάθησε να ξεκινήσει μια σειρά γεωτρήσεων. Είχαν προγραμματιστεί 60 γεωτρήσεις και πραγματοποιήθηκαν 3.
 


Να σημειωθεί ότι η παραπάνω υπόθεση αποτελεί την πρώτη δικογραφία, στη σειρά των περίπου εξήντα δικογραφιών που  σχηματίστηκαν εις βάρος των αντιδρώντων στην εξορυκτική δραστηριότητα στη ΒΑ Χαλκιδική, στην οποία η μηνυτήρια αναφορά και μάλιστα με απειλή  παράστασης πολιτικής αγωγής για ενδεχόμενα διαφυγόντα κέρδη έγινε από την ίδια την «ελληνικός χρυσός» και όχι από την εισαγγελία Πολυγύρου.

http://epitropiagonapanagias.blogspot.com/2017/03/blog-post_30.html

http://epitropiagonapanagias.blogspot.com/2017/04/blog-post.html

http://epitropiagonapanagias.blogspot.com/2017/04/eldorado-gold.html

http://epitropiagonapanagias.blogspot.com/2017/04/blog-post_28.html

https://www.youtube.com/watch?v=YFfXYIOUG3g&t=38s

Υπόθεση β:

Τρεις αυτή τη φορά, αντιδρώντες, θα πρέπει να απολογηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης του Πολυγύρου διότι στις 16/12/2017 μαζί με άλλους δεκαεφτά που δεν ταυτοποιήθηκαν(!;) από την τοπική αστυνομία, εμφανίστηκαν στην είσοδο του βουνού στη θέση Χοντρό Δέντρο και ανάρτησαν πανό,(ουάου).

http://epitropiagonapanagias.blogspot.com/2017/12/eldorado-gold.html

Δε γνωρίζουμε αν και πότε θα τελειώσει αυτή η ιδιότυπη εμμονή των αρχών να μας φορτώνουν μια δικογραφία για κάθε παρουσία μας στο βουνό, για κάθε έκφραση της εναντίωσής μας στη βρωμιά που θέλουν να επιβάλουν.
 


Σίγουρα γνωρίζουμε 2 πράγματα, το πρώτο είναι ότι η εταιρεία ενοχλείται και αποσυντονίζεται όταν αμφισβητείται δημόσια, πόσο μάλλον όταν ανεβαίνει κόσμος επάνω στο βουνό και προσεγγίζει τα αίσχη της και το δεύτερο είναι ότι πολύ απλά, δε θα σταματήσουμε να ανεβαίνουμε στο βουνό γιατί αυτός είναι και φυσικός μας χώρος αλλά και  γιατί παρά τις δυσκολίες και τις αδυναμίες, αυτή είναι η κοινωνική και πολιτική μας επιλογή, να παλέψουμε ώστε ένας όμορφος και παραγωγικός τόπος να μην καταντήσει τοξική χαβούζα, όπως και να αντισταθούμε στον παραλογισμό του «εξορύξτε τα όλα».

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 2 2020
Επιτροπή αγώνα Μ. Παναγίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου