ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Μεγάλη Παναγία,”Τσικάρα Complex”, Όρος Κάκαβος.

Η εταιρεία Hellas Gold αποπειράθηκε να εγκαταστήσει γεωτρύπανο στην περιοχή της Τσικάρας, 3,5 χλμ ανατολικά της Μ. Παναγίας.


Θεωρητικά δε συντρέχει κανένας λόγος για ανάπτυξη δραστηριότητας τόσο μακριά, 3 χλμ στην ευθεία, απ’ το περιφραγμένο κοτέτσι τους στις Σκουριές. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς επιτρέπεται σε μια εταιρεία που βρίσκεται υπό καθεστώς ελέγχου, διαιτησίας και ενδεχόμενης άρσης δραστηριοτήτων να εισβάλλει σ’ αυτό το πανέμορφο και ζωτικό κομμάτι του δάσους προσβλέποντας ενδεχομένως σε χρηματιστηριακά κέρδη από, υποτίθεται,  μελλοντικούς της στόχους.

Μάλλον κάτι δεν πάει καλά στην εταιρεία…


Με προπορευόμενη μια χημική τουαλέτα και συνοδευόμενο από μεγάλο βυτιοφόρο, το γεωτρύπανο προσπάθησε να μπει στο βουνό την Τρίτη το μεσημέρι.


Η εγρήγορση των κατοίκων απέτρεψε προς στιγμήν τη δημιουργία ακόμη μίας πληγής στα σωθικά του βουνού και η Ελληνική Αστυνομία με εντολή Εισαγγελέα ανέλαβε τη φύλαξη της περιουσίας μιας ιδιωτικής εταιρείας. Τελικά η επίκληση της νομιμότητας και η επιβολή της  ευόδωσε για άλλη μια φορά την κερδοσκοπική αυθαιρεσία και το γεωτρύπανο εγκαταστάθηκε στην καρδιά του δάσους την Τετάρτη 29 Μαρτίου το μεσημέρι.
Τα θέματα που ανακύπτουν με την υπόθεση Τσικάρα είναι τεράστια.
 

Η πολιτική αβουλία των Σύριζα – Ανέλ έχει αποδειχτεί άκρως επικίνδυνη. Η διοικητική τους κουτοπονηριά, αυτή των δευτερευουσών αδειών, οδηγεί μαθηματικά στην απόλυτη καταστροφή.

Η ανεύθυνη αναρμοδιότητα του Δήμου Αριστοτέλη αν δεν είναι εγκληματική αμέλεια είναι πολιτική και κοινωνική προδοσία.

Αυτά βέβαια δεν είναι της παρούσης.

Οι ερευνητικές γεωτρήσεις που έχει ως στόχο να πραγματοποιήσει η Hellas Gold απλά δεν πρέπει να γίνουν ποτέ. Η πραγμάτωσή τους σημαίνει περιχαράκωση ενός κοιτάσματος τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερου απ’ αυτό των Σκουριών.

Κατεπείγουσα ανάγκη και προτεραιότητα αυτή την ώρα είναι η επανασύνταξη των δυνάμεων που αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Συναγωνίστριες και  συναγωνιστές ο κλοιός στενεύει επικίνδυνα, ο ζωτικός μας  χώρος περιορίζεται με εφιαλτικό τρόπο καθημερινά.

Καλούμε σε επαγρύπνηση και γενική κινητοποίηση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟΣ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Επιτροπή αγώνα Μ. Παναγίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου