Η ELDORADO GOLD Ο ΝΕΟ - ΑΦΕΝΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η χθεσινή κινητοποίηση, τελευταία στη σειρά δράσεων που λαμβάνουν χώρα σχεδόν καθημερινά από τις 28 Μάρτη, οδηγεί σε συμπεράσματα που σίγουρα δεν είναι καινούργια:
Πρώτον, η εταιρεία “καίγεται” για να προχωρήσει το επιθετικό πρόγραμμα γεωτρήσεων στην περιοχή της Τσικάρας με κάθε τρόπο και μέσο, ότι κι αν σημαίνει αυτό…
Και δεύτερον, επιβεβαιώνεται αυτό που λέγεται από το 2012 ότι ο νέο – αφέντης της περιοχής είναι η Eldorado Gold και εγκαθίσταται πλέον πραγματικά.

Οι μάσκες έχουν πέσει!
Από την 1η Απριλίου, μέρα έναρξης της προσωρινής εφαρμογής της CETA, στη ΒΑ Χαλκιδική υπάρχει ένας νέος εντολοδότης. Η Eldorado είναι αυτή που αποφασίζει, επεκτείνεται και επιβάλλει τη δική της λογική. Στην Eldorado λογοδοτούν η Ελληνική Αστυνομία, το Δασαρχείο, η Περιφέρεια και οι κεντρικές κυβερνητικές υπηρεσίες.
Πάραυτα η αντίσταση παραμένει ζωντανή γιατί στη ΒΑ Χαλκιδική συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι, που δεν είναι ούτε η “κυβέρνηση”, ούτε η “Ελληνική” Αστυνομία, ούτε βέβαια οι δουλοπρεπείς εργαζόμενοι,  για να υπακούν στις προσταγές των κερδοσκόπων και των δολοφόνων.

Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που παρά τις δυσχέρειες και τις μικρές σχετικά δυνάμεις καταφέρνουν ακόμη να σταθούν και να παραμείνουν αγκάθι και εμπόδιο στα καταστροφικά τους σχέδια.

Καλούμε όλους τους αξιοπρεπείς και ευαίσθητους ανθρώπους Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης και επικράτειας σε εγρήγορση και άμεση κινητοποίηση. Η εργατική πρωτομαγιά είναι κοντά.
ΥΓ Τελικά το τρυπάνι δε δούλεψε.

Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας

Παρακάτω για πολλοστή φορά καθημερινά τραβολογήματα με την ΕΛΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου