12.02 | Εκδήλωση του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου Κέρκυρας

Το Εργαστήρι καλεί τους πολίτες της Κέρκυρας στην Εκδήλωση - Συζήτηση - Συναυλία που διοργανώνει την Τετάρτη 12-02-2014 στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο, με θέμα τον αγώνα ενάντια στο παράνομο ξεπούλημα της δημόσιας γης και περιουσίας. Η αφορμή δίνεται από την εκδίκαση την προηγούμενη ημέρα στο ΣτΕ των 2 Προσφυγών του Εργαστηρίου, μια για τη Λιμνοθάλασσα Κορισσίων (Ίσσος) και μια για το Castello Mibelli. 

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο εκπρόσωπος των “Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής κατά της Εξόρυξης Χρυσού” Λάζαρος Τόσκας και θα χαιρετήσουν εκπρόσωποι των φορέων της Κέρκυρας που συστρατεύονται στον αγώνα ενάντια στις αποκρατικοποιήσεις και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Θα ακολουθήσει Συναυλία από την “Ομάδα Παραδοσιακής Μουσικής” του Εργαστηρίου. 

Να είμαστε όλοι εκεί … διότι η καταστροφή του φυσικού μας πλούτου, των δασών, των αιγιαλών, των υγροτόπων, των μνημείων της Κέρκυρας, μας αφορά άμεσα όλους. Η προστασία του περιβάλλοντος, είναι αδιαπραγμάτευτο καθήκον όλων μας. Καμία «αναπτυξιακή πολιτική» σε βάρος της δεν είναι θεμιτή, από τη στιγμή που υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών, από τη στιγμή που περιορίζει τα ανθρώπινα και συνταγματικά μας δικαιώματα. Οι δρομολογούμενες παράνομες εκποιήσεις της κοινόχρηστης γης και το ξεπούλημα του Ίσσου, του Castello, του Ερημίτη, των Αλυκών, του Αεροδρομίου και των Λιμανιών του νησιού, δεν πρέπει να περάσουν. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου