Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προφυλάκιση των δύο αγωνιστών κατοίκων της Ιερισσού. Καταγγέλλει την απόλυτη Συνταγματική και δικονομική εκτροπή που έλαβε χώρα, ταυτόχρονα με την παραλυσία της Δικαιοσύνης που σέρνεται πειθήνια πίσω απ το άρμα του αρχιπραιτωριανού Δένδια. Αφού καταπατήθηκαν εκκωφαντικά και προκλητικά όλες οι δικονομικές εγγυήσεις των 2 κατηγορουμένων αγωνιστών της Ιερισσού και εκπαραθυρώθηκαν από το κολαστήριο της ΓΑΔΘ όλα τα δημοκρατικά και συνταγματικά δικαιώματα κι ελευθερίες των κατηγορουμένων, μέσα στο άντρο της ανομίας και του φασισμού, σε μια παρωδία ανάκρισης, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι οι 2 αγωνιστές, που αντιμετώπισαν ένα σκληρότατο, κατασκευασμένο κατηγορητήριο βασισμένο σε σαθρά, αντιδικονομικά, αστεία, παράλογα, εξωφρενικά στοιχεία που μόνο ένας διαστροφικός νους θα μπορούσε να κατασκευάσει, όπως είναι το άρρωστο και φασιστικό μυαλό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και του προϊσταμένου τους, φαύλου, διεφθαρμένου, έκνομου, χρυσαυγίτη και λεγεωνάριου των χρυσοθήρων της Χαλκιδικής Δένδια.
Όλα αυτά θυμίζουν έντονα περιόδους στρατιωτικής χούντας και σηματοδοτούν τον πλήρη εκφυλισμό των δημοκρατικών θεσμών κι ελευθεριών και την αυθαίρετη, παράνομη, αυταρχική, τρομοκρατική και φασίζουσα νοοτροπία του υπουργού Δένδια, της τροϊκανής κυβέρνησης, των λεγεωνάριων και μισθοφόρων τους. Με όλα αυτά, προσπαθούν να κάμψουν την αγωνιστικότητα του λαού ευρύτερα και των κατοίκων της Χαλκιδικής που μάχονται για τη ζωή τους ενάντια στα συμφέροντα των εταιριών. Ένα είναι σίγουρο: ότι δεν πρόκειται να το πετύχουν.
Από κοντά, και ο Υπουργός Αδικίας Ρουπακιώτης υπογράφει ό,τι του δίνουν, λέει ναι σε όλα, σκύβει το κεφάλι και ανέχεται τον απροκάλυπτο βιασμό της Δικαιοσύνης, παριστάνοντας τον Υπουργό. Το Σάββατο 20 Απριλίου, ώρα 12μ, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και το Κτίριο του ΔΣΘ στη Διαγώνιο.
Καλούμε όλο το λαό, τους εργαζόμενους, τους κατοίκους - αγωνιστές της Χαλκιδικής και όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους σε συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Ρουπακιώτη το Σάββατο 20 Απριλίου, ώρα 11πμ, Τσιμισκή με Παύλου Μελά (Διαγώνιος), για να βροντοφωνάξουμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και ότι θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου