Το ζήτημα είναι .....να μη γιν!!!!!

Το παρακάτω άρθρο από την ιστοσελίδα www.voria.gr δείχνει με το πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι αυτό που καθορίζει τις κινήσεις της εταιρίας και σηματοδοτεί τη δράση της, δεν είναι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εγκρίθηκε από το ΥΠΕΚΑ και τον νέο Υπουργό Καταστροφής του Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου αλλά, φυσικά, η τιμή του χρυσού και το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος που θα αποκομίσουν από τη γη μας!
Αύξηση, λοιπόν, του αποθέματος του χρυσού στις Σκουριές και στην Ολυμπίαδα, καθώς και "νέα πήγή" στις Σκουριές (έξτρα 828.000 ουγκιές χρυσάφι) σημαίνει ότι τα 700 μέτρα διάμετρος και 200 μέτρα βάθος του κρατήρα μπορεί ναι γίνουν 1000 1500 μέτρα...... και όρεξη να έχεις να μετράς με τη μεζούρα! Και η Βόρεια Χαλκιδική ένα τεράστιο....σουρωτήρι! Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι κινδυνολόγοι!
Από το β' τρίμηνο 2012 η παραγωγή χρυσού στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Η European Goldfields εκτιμά ότι η παραγωγή χρυσού από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2012 και συγκεκριμένα από την περιοχή της Ολυμπιάδας

15 Ιουλ 2011 - 13:40


Picture 0 for Από το β' τρίμηνο 2012 η παραγωγή χρυσού στα Μεταλλεία Κασσάνδρας
Το δεύτερο τρίμηνο του 2012 θα ξεκινήσει η παραγωγή χρυσού από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας και συγκεκριμένα από την περιοχή της Ολυμπιάδας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία European Goldfields Limited, κάτοχος του 95%  της «Ελληνικός Χρυσός». Η παραγωγή του «κίτρινου μετάλλου» από τις Σκουριές θα ξεκινήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2014.

Παράλληλα, η εταιρεία αναθεώρησε την μελέτη για τις πηγές και τα αποθέματα μετάλλων στις στις τοποθεσίες Σκουριές και Ολυμπιάδα.  Σύμφωνα με το κείμενο της μελέτης, τα μετρημένα και εκτιμώμενα αποθέματα στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα υπολογίζονται αυξημένα στα 9,6 εκατ. ουγγιές
χρυσό και 1.205 χιλιάδες τόνους χαλκό. Επιπλέον, στις Σκουριές έχει αναφερθεί μια νέα «πηγή», η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να αποδώσει 828.000 ουγκιές χρυσού και 288.000 τόνους χαλκού.

Μόνο στην Ολυμπιάδα, η αύξηση της ποσότητας των μετάλλων ανέρχεται σε 13% και η εταιρεία εκτιμά ότι η άνοδος αυτή θα επεκτείνει το χρόνο ζωής του συγκεκριμένου μεταλλείου κατά 25%


Η αναθεωρημένη μελέτη αυξάνει τα συνολικά μετρημένα και εκτιμώμενα αποθέματα σε 23,8 εκατ. ουγγιές χρυσού. Από το σύνολο των αποθεμάτων μπορούν να ανακτηθούν οι 18,1 εκατ. ουγγιές.


Σημειώνεται ότι, οι προβλεπόμενες συνολικές αρχικές κεφαλαιουχικές δαπάνες για την πρωτογενή παραγωγή χρυσού ανέρχονται στα 300 εκατ. δολάρια για τις Σκουριές και στα 165 εκατ. δολάρια για την Ολυμπιάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου