Στο fast track η επένδυση Χρυσού στο Πέραμα Έβρου


ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ 16/5/2011:Προς έγκριση με διαδικασία fast track η επένδυση Χρυσού στο Πέραμα Έβρου
Επτά μεγάλες επενδύσεις των οποίων το συνολικό ύψος υπερβαίνει τα 800 εκατ. ευρώ βρίσκονται στο στάδιο της απεμπλοκής ύστερα από πολυετή μάχη με τη γραφειοκρατία, την πολυνομία, αλλά και την ευθυνοφοβία που χαρακτηρίζει ως ένα βαθμό τους υπηρετούντες στο Δημόσιο. Στις επενδύσεις, που φαίνεται να εισέρχονται στην τελική ευθεία για την έγκρισή τους, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι προσπάθειες των στελεχών της Invest iGreece, αλλά και της Ομάδας Εργασίας για την Απεμπλοκή Επενδύσεων που λειτουργεί υπό τον κ. Θ. Πάγκαλο.
Στο πλαίσιο αυτό και με 20 μήνες καθυστέρηση, οι αρμόδιοι φορείς του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) έχουν ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να εξετάζουν τον φάκελο της προκαταρκτικής μελέτης περιβαλλοντικών όρων που αφορά στην επένδυση της εταιρείας «Χρυσωρυχεία Θράκης Α. Ε.» στο Πέραμα Έβρου…»
Η εταιρεία αναμένεται να υποβάλει και αίτηση προκειμένου η επένδυση να εγκριθεί βάσει της διαδικασίας του fast track. Η άμεσα προτεινόμενη επένδυση ανέρχεται σε 120 εκατ., υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις. Πρόκειται, δε, για «καθαρή» εισροή ξένων κεφαλαίων στη χώρα μας από την καναδική Eldorado Gold Corporation, με κεφαλαιακή βάση ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου