Ελληνικό: Θα γίνει ... της Κερατέας!

 " Κερατέα, Ελληνικό....Χαλκιδική....όλη η Ελλάδα μια γροθιά.
Δεν είμαστε μόνοι. Το παρακάτω κείμενο το επιβεβαιώνει!"

Της Βάλιας Μπαζού

Η κυβέρνηση λειτούργεί υπεροπτικά, αντιμετωπίζει υποτιμητικά πολίτες, φορείς και επιστήμονες, δείχνει να αγνοεί ή πράγματι αγνοεί γεγονότα και διεργάσιες που λαμβάνουν χώρα στην κοινωνία. Όπως η συσπείρωση 65 οργανώσεων από το Ελληνικό και την Πεντέλη μέχρι την Πάρο, τη Θεσσαλονίκη, την Πρέβεζα και τις Σέρρες!

Δεν πρόκειται ούτε για πρόβλεψη ούτε για προφητεία. Πρόκειται απλώς για κοινή λογική, αφού η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει τα ίδια λάθη, συνεχίζει να προκαλεί με τις ίδιες κινήσεις, αποκαλύπτοντας- και αυτό είναι το πρόβλημα- ότι δεν πρόκειται για λάθος στρατηγική, αλλά για δομημένα στοιχεία του χαρακτήρα της.
Όπως στην Κερατέα, έτσι και στο Ελληνικό η κυβέρνηση λειτουργεί υπεροπτικά, αντιμετωπίζει υποτιμητικά πολίτες, φορείς και επιστήμονες, δείχνει να αγνοεί ή πράγματι αγνοεί γεγονότα και διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στην κοινωνία.
Όπως στην Κερατέα, έτσι και στο Ελληνικό η κυβέρνηση με περισσή αλαζονεία πέρασε μέσα σε μια νύχτα από την ωδή στη διαβούλευση στη φοβική και ενοχική κρυψίνοια, από τις ανοιχτές διαδικασίες στην ομερτά.
Και το χειρότερο είναι ότι με τις επιλογές της αποδεικνύει ότι δεν δείχνει κανέναν πολιτικό σεβασμό στη δύναμη της συγκυρίας και της χρονικής στιγμής. Γιατί δεν χρειάζεται καμιά βαθιά πολιτική σκέψη για να καταλάβει κανείς ότι, όταν η κοινωνία δέχεται καταιγισμό δυσβάσταχτων μέτρων, όταν η ζωή της πλειονότητας των πολιτών αλλάζει μέσα σε μια νύχτα προς το χειρότερο, όταν ο φόβος και η ανασφάλεια είναι καθημερινοί συνομιλητές, τότε μια αραχνοειδής ρωγμή μετατρέπεται σε βαθιά κόκκινη γραμμή και ένα “τοπικό” ζήτημα απορροφά τη γενικευμένη ένταση, τη γενικευμένη οργή και μετουσιώνεται σε μπετόν αρμέ αντίδραση.
Για του λόγου το αληθές, αρκούν οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις των κατοίκων της Κερατέας με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Για του λόγου το αληθές αρκεί η ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν για το Ελληνικό 65 δίκτυα, οργανώσεις, περιβαλλοντικές ομάδες και δημοτικές κινήσεις από όλη την Ελλάδα. Πολίτες από σχεδόν όλους τους δήμους της Αττικής αλλά και από τη Θεσσαλονίκη, την Ύδρα, την Καρδίτσα, τον Άραχθο, την Πρέβεζα, την Πάρο, τη Δράμα και τις Σέρρες!
Γιατί στην περίπτωση του Ελληνικού η κυβέρνηση κατάφερε αντί για Μητροπολιτικό Πάρκο να δημιουργήσει Μητροπολιτική Αντίδραση!
Κοκτέιλ αναμενόμενο αφού η σημερινή κυβέρνηση ήταν εκείνη που είχε αναγάγει τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου σε σύμβολο και σημαία. Είχε δεσμευτεί στους πολίτες και τους φορείς. Είχε σηκώσει την παντιέρα της αντίστασης απέναντι στον Γιώργο Σουφλιά. Και τώρα τα ίδια αυτά πρόσωπα, αφού υπέστειλαν τη σημαία, πέταξαν από το κάδρο τους πολίτες, τους φορείς και τους Έλληνες επιστήμονες, επιλέγοντας την πολιτική των κλειστών θυρών. Οι διαβουλεύσεις για τον τρόπο αξιοποίησης των 6.000 στρεμμάτων γίνονται στο Κατάρ και τα σχέδια στο γραφείο του Ασεμπίγιο στην Ελβετία. Οι δήμαρχοι, οι φορείς, οι κάτοικοι της περιοχής, οι επιστήμονες του ΕΜΠ αντιμετωπίζονται είτε λες και είναι αόρατοι, είτε λες και είναι ενοχλητικές παρωνυχίδες.
Και ακριβώς γι' αυτό το λόγο στο Ελληνικό θα γίνει της Κερατέας!


Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Το Ποντίκι" (στο ένθετο: Πράσινο ποντίκι)
www.topontiki.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου