Για να μην πνιγούμε σε μιά κουταλιά χρυσό !!! Eκδήλωση στον Πολύγυρο.

Την έντονη διαμαρτυρία του για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται η διαδικασία της διαβούλευσης, που αφορά την επένδυση μεταλλουργίας στη Β.Α Χαλκιδική ,αλλά και τον αποκλεισμό του από τη διαβούλευση καταγγέλει με ψήφισμα του το Τεχνικό Επιμελητήριο Κεντρικής Μακεδονίας.
«Η μεταφορά της διαβούλευσης στην Αθήνα ,έπειτα από την απόφαση του ΥΠΕΚΑ δημιουργεί αμφιβολίες, ερωτηματικά και δεύτερες σκέψεις για την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία της, ενώ παράλληλα έχει αποκλειστεί και το Τ.Ε.Κ.Μ, ως τεχνικός σύμβουλος του κράτους. Ζητάμε από το υπουργείο τροποποίηση
της απόφασης ,για τους όρους διεξαγωγής της διαβούλευσης» ,αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα το οποίο αναγνώστηκε από τον πρώην πρόεδρο του επιμελητηρίου, Γιάννη Αικατερινάρη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η ομάδα του « Τεχνοδρόμιου», χθές το πρωί στον Πολύγυρο με θέμα την επίμαχη επένδυση .



Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων έδωσε το παρόν και ο αναπληρωτής καθηγητής χημείας του Α.Π.Θ και πρώην αντιπρύτανης Ανδρέας Γιαννακουδάκης ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά «η λειτουργία ενός τέτοιου εργοστασίου δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της Χαλκιδικής ,αλλά όλους τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους. Η λειτουργία του εργοστασίου του Κοζλοντούι στη Βουλγαρία, αφορά πιστεύετε μόνο τους κατοίκους της γειτονικής χώρας ή και εμάς?»


Επιπλέον ο κος Γιαννακουδάκης χαρακτήρισε «ιεραπόστολους επί αμοιβής», όσους τάσσονται υπέρ της συγκεκριμένης επένδυσης, απαντώντας με αυτό τον τρόπο και στις αιτιάσεις που εξέφρασε εναντίον πανεπιστημιακών ο γενικός διευθυντής της Ελληνικός Χρυσός κος Πέτρος Γιαννακουδάκης σε πρόσφατη συνέντευξη ,που έδωσε στο Χαλκιδική tv,αποκαλώντας «ανήθικους» και «ανεπαρκείς» επιστημονικά αυτούς ,που επιχειρηματολογούν κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β.Α Χαλκιδική.


Ο ευρωβουλευτής των οικολόγων –πρασίνων Μιχάλης Τρεμόπουλος αλλά και ο επικεφαλής του παρατηρητηρίου μεταλλευτικής δραστηριότητας Τόλης Παπαγεωργίου από την πλευρά τους στάθηκαν στη στάση των Μ.Μ.Ε και των πολιτικών του νομού αντίστοιχα. Ο πράσινος ευρωβουλευτής μίλησε για μείζον πολιτικό ζήτημα ,καθώς υπάρχει μια προσπάθεια αποκλεισμού φωνών σε αυτή υπόθεση. «Υπάρχει ένα αόρατο τείχος ,μια άλλη ατζέντα ,που απαγορεύει τη διάχυση της ενημέρωσης των πολιτών. Υπάρχει ένα βαθύ κράτος που σχεδιάζει, πριν από εμάς για εμάς» κατέληξε ο κος Τρεμόπουλος.


Ο κος Παπαγεωργίου καυτηρίασε τη στάση των πολιτικών της Χαλκιδικής λέγοντας τα εξής «Δεν είναι καταδικαστέες ούτε η εταιρεία ,ούτε η κυβέρνηση. Καταδικαστέοι είναι οι δικοί μας πολιτικοί και αναφέρομαι συγκεκριμένα στους Λαφαζάνη και Ζωγράφο, που ξέχασαν τα όσα τους χώριζαν επί μια 8ετία και τα ξαναβρήκαν ,αγκαλιάστηκαν ενόψει της έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και των έργων ,που συνδέονται με τη βιωσιμότητα του μεταλλείου.»


Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος ,ο οποίος κληθείς στο βήμα της εκδήλωσης, λίγο πριν αναχωρήσει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, όπως είπε ,τόνισε πως κάθε εκδήλωση ενημέρωσης είναι χρήσιμη από όποια πλευρά και αν προέρχεται.


Τέλος ο κος Γιάννης Γιέγκος από την ομάδα των φίλων του Χαβρία ,στάθηκε στην αναγκαιότητα της στήριξης του αγώνα των κατοίκων της Βόρειας Χαλκιδικής ,από αυτούς της Νότιας ,τους οποίους κάλεσε να λάβουν μέρος και στη διαβούλευση ,με το αιτιολογικό ότι θα αρδεύουν τα χωράφια τους με τα ίδια επιμολυσμένα νερά, όπως υποστήριξε.

Seleo.gr News

1 σχόλιο:

  1. Με τιμή σε όλους αυτούς πού τους έταξε ή μοίρα να
    φυλάνε Θερμοπύλες.!!!!

    • Εδώ θα ‘μαι, πιο ακίνητος κι από τσολιά, να σ’ αγαπάω πιο πολύ απ’ όσο αγαπάει το αίμα την καρδιά.!!!! ( για την πατρίδα μας.!!!, τον τόπο πού δανειστήκαμε… από τά παιδιά μας.!!!)
    • Στην υγειά ενός καθηγητή που στα δέκα μου μου δίδαξε ότι όσο μεγάλος και να είναι ο αριθμητής, ο παρανομαστής κάνει κουμάντο στο κλάσμα της ζωής .( για τους κατοίκους !!!!…. τους πολλούς , πού αποτελούν την βάση, τον παρονομαστή του δήμου .. Αριστοτέλη .)
    • Γίνεσαι επειδή κάποιος σε έκανε… Απλώς, όσοι περισσότεροι σε κάνουν, τόσο περισσότερο μπορείς να υποστηρίξεις ότι έγινες.
    (….άν έγινες !!! Για τον δήμαρχο μας.)
    • Δεν σκέφτομαι όσα γράφω, αυτό με κάνει να σκέφτομαι πάνω σε αυτά που γράφω. Διότι το γραπτό αν δεν σε κάνει να σκέφτεσαι, καλύτερα να παραμένει άγραφτο.( για όλους …τους ανώνυμους …. Σχολιαστές των γραπτών μου, με αγάπη … !!!! )

    • Πονάει να κάνεις ό, τι θες, όταν το θες, όπως το θες… Κι αυτό γιατί μέχρι να το κατακτήσεις, θα ουρλιάζεις απ’ τον πόνο…

    (Άυτό.!!!! γιά όλους τους αγωνιστές ζωής ,για όσους γνώρισαν φτώχια, πείνα , δυσκολίες , μα δεν δείλιασαν.!!. δεν κώλωσαν. !!…,μα δούλεψαν παντού, σπούδασαν καταξιώθηκαν…!!! και τώρα … λάμπουν στα μάτια !! , και φωτίζουν τά ανοιχτά μυαλά !!!! των παιδιών μας. )
    Αποσπάσματα από κείμενα του Αριστοτέλη – Ιωάννη Πασχαλίδη (aristotelisjohn.blogspost.com) και επεξεργασία τού Γ .Ι. Πασχαλίδη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή