Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΩΝΑΣ

Παρά την καταρρακτώδη βροχή (είμαστε βροχοποιοί, τι να κάνουμε; πέστε μας πότε θέλετε να ποτιστούν οι πατάτες σας και θα καλέσουμε σε διαμαρτυρία!)οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, που αντιδρούν στη δημιουργία μεταλλείου χρυσού, ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά  στο κάλεσμα των επιτροπών αγώνα Χαλκιδικής και παρευρέθηκαν στο Χοντρό Δέντρο για να διαμαρτυρηθούν για την καταστροφή που διεξάγεται στο δάσος των Σκουριών. 



Και ενώ ο περισσότερος κόσμος έμεινε στο Χοντρό Δέντρο, εκπρόσωποι των επιτροπών αγώνα ανέβηκαν στις Σκουριές για αυτοψία της περιοχής. Μαζί τους και η Νaomi Klein, καναδέζα ακτιβίστρια, συγγραφέας του πασίγνωστου βιβλίου "το Δόγμα του Σοκ" με το συνεργείο της. Η Naomi Klein ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την κρίση στην Ελλάδα και ευρύτερα στην Ευρώπη και για το ρόλο, στην συγκυρία αυτή, των αδηφάγων εταιριών και των ξεπουλημένων κυβερνήσεων . Το θέμα των Σκουριών την ενδιαφέρει πολύ γιατί αντανακλά όλο το βρόμικο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των πολιτών με το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου σε διεφθαρμένες εταιρίες στο όνομα μιας σαρκοφάγας "ανάπτυξης". Η καταστροφή που συντελείται καθημερινά στο δάσος είναι τεράστια. Οι Χαλκιδικιώτες που ανέβηκαν στο βουνό μας ανέφεραν σοκαρισμένοι ότι υπήρχαν σημεία του δάσους που δεν τα αναγνώρισαν και ότι μεγάλο μέρος του δάσους έχει ξεριζωθεί και σκαφτεί. Φυσικά όλες αυτές οι εργασίες γίνονται παράνομα, αν και κανένα χαρτί με όποιου την υπογραφή και αν έχει στο κάτω μέρος του, ποτέ δεν θα μπορέσει να τις νομιμοποιήσει. Και όλα αυτά κάτω από το άγρυπνο μάτι της ελλ-ντοράντο αστυνομίας που για άλλη μια φορά, ως εταιρίας φύλαξης ιδιωτικών συμφερόντων, απαγόρευσε τους πολίτες να προσεγγίσουν το χώρο του εργοταξίου.


Η Naomi Klein στις Σκουριές

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, και ενώ ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών αποχώρησε από το σημείο Χοντρό Δέντρο, λόγω και της καταρρακτώδους βροχής, μια ομάδα περίπου 50 διαδηλωτών παρέμειναν στο σημείο. Περίπου μισή ώρα αργότερα, διμοιρίες ΜΑΤ (στρατός ολόκληρος !) με πλήρη εξάρτηση έκαναν την εμφάνισή τους, έτοιμοι να επιτεθούν στους εναπομείναντες διαδηλωτές. Τι θα έκαναν αλήθεια; Θα συλλαμβάνανε τον κόσμο που βρίσκονταν εκεί βαφτίζοντας τους για άλλη μια φορά "τρομοκράτες" και "ταραξίες", επειδή έχουν την κακή συνήθεια να μπλέκονται στα πόδια μιας εταιρίας που παράγει καταστροφή; Θα τους ψέκαζαν με χημικά δηλητήρια για άλλη μια φορά σαν να είναι κουνούπια; Το κάνανε, άλλωστε, τόσες πολλές φορές και αυτοί οι πεισματάρηδες "οικολόγοι" μάλλον τα συνήθισαν! Τελικά, δεν θα μάθουμε ποτέ! Εμφανίστηκε και πάλι ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία, η διάσημη συγγραφέας Naomi Klein και οι εντολές που έπεσαν από το επιτελείο της αστυνομίας προς τις μηχανές καταστολής (ΜΑΤ) ήταν ...."συντηριτικά... μη ξεμπροστιάσουμε τη μαμά- εταιρία στη Naomi......"







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου