Ψήφισμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον ιερό αγώνα της Χαλκιδικής.



Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη

Η τοπική επιτροπή, Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής, στέκεται αλληλέγγυα και συμπαρίσταται στον ιερό αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής για τη σωτηρία του τόπου και των ανθρώπων που την κατοικούν.
Η αδηφαγία των κερδοσκόπων θυσιάζει το αληθινό χρυσάφι της Χαλκιδικής : τα βουνά, τα νερά, τα αρχέγονα δάση, τη θάλασσα, μετατρέποντας τον ευλογημένο από τη Φύση τόπο, σε ατοπία ακυρώνοντας στην ουσία, τους αληθινούς πόρους για μια ενδογενή αειφόρο ανάπτυξη ,οδηγώντας νομοτελειακά τους κατοίκους σε νέο ξεριζωμό.
Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, πεπεισμένη ότι ανάπτυξη και ευημερία δεν υπάρχει εκεί όπου απουσιάζει η ιστορία, η ταυτότητα του τόπου, η μνήμη, ο πολιτισμός αγωνίστηκε από το 2007 για τη δημιουργία στέγης πολιτισμού αφιερωμένη στον οικουμενικό στοχαστή Ν. Καζαντζάκη και το alter ego του, Γιώργη Ζορμπά παγκόσμιο σύμβολο ελληνισμού, καθώς και τη σχέση του με την ευρύτερη περιοχή των Μαντεμοχωρίων.
Με την αμέριστη στήριξη της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη που δραστηριοποιείται σε 119 χώρες ανά την οικουμένη και αριθμεί πάνω από 5.000 μέλη η περιοχή θα μπορούσε να μετατραπεί σε παγκόσμιο κέντρο πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Κανείς πια δεν μπορεί να παραμένει αμέτοχος , στην ολοκαύτωση και την εκποίηση της ελληνικής γης που επιχειρείται από τη Χαλκιδική ίσαμε την Κρήτη.
Η έννοια του χρέους της ηθικής ευθύνης απέναντι στα πατρικά χώματα προβάλλει επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε.
Το βαθύ ανθρωπιστικό μήνυμα του Νίκου Καζαντζάκη μας δείχνει τον δρόμο :
” Να διακρίνεις τη πιο σύγχρονη κραυγή του ανθρώπου και αυτή να υπηρετείς με λόγο και πράξη .”
Γιούλη Ιεραπετριτάκη, ιστορικός αρχαιολόγος 
εκπρόσωπος Δ.Ε.Φ. Νίκου Καζαντζάκη, Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής
kazmainnew

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου