ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ



Οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καταγγέλλουν την πρωτοφανή, παράνομη και αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης για την επιστράτευση των καθηγητών και εκφράζουν την αμέριστη στήριξή τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών όλης της χώρας.
Ο κυβερνητικός ολοκληρωτισμός ενάντια σε κάθε κοινωνικό αγώνα, από τις Σκουριές μέχρι τους απεργούς, έρχεται να συμπληρώσει την πολιτική του γενικότερου ξεπουλήματος και της εξαθλίωσης. Με λογικές τύπου «η εξόρυξη θα γίνει με κάθε κόστος» και «οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με οποιοδήποτε τίμημα», η τρικομματική συγκυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει κάθε δικαίωμα στη διαμαρτυρία, να ποινικοποιήσει κάθε κοινωνική αντίδραση στη σύγχρονη βαρβαρότητα.
Ο κοινωνικός αυτοματισμός και κανιβαλισμός που προωθούν  η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, όπου βαφτίζουν τους αγωνιστές «τρομοκράτες» και τους απεργούς «ενοχλητικούς» για τη δημόσια τάξη και ηρεμία δεν θα περάσει! Γιατί ξέρουμε ότι αυτοί που δήθεν νοιάζονται για το καλό των παιδιών μας είναι οι ίδιοι που τους ρίχνουν χημικά μέσα στο σχολείο τους, κλέβουν τα όνειρά τους και τους στερούν το μέλλον.
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών για δημοσία παιδεία και αξιοπρεπή εργασία είναι άμεσα συνυφασμένος  με τον αγώνα του λαού της Χαλκιδικής για τη γη και την ελευθερία. Γιατί η παιδεία, η υγεία, τα δάση, το νερό είναι αδιαπραγμάτευτα κοινωνικά αγαθά και θα πολεμήσουμε ανυποχώρητα όλοι μαζί γι’ αυτά.
Η Αλληλεγγύη το όπλο μας
Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος!
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου