ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ: ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ 2 ΔΙΚΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ / ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Πολύγυρος, κάτι σαν “δεύτερο σπίτι” των αγωνιζόμενων ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα, θα μπορούσε να σκεφτεί όποιος γνωρίζει ή παρακολουθεί το θέμα.

Αυτή τη φορά για 2 δίκες την ίδια μέρα.

Έτσι έκριναν και αποφάσισαν οι εντολοδόχοι της δικαστικής εξουσίας στη Χαλκιδική.

Θα δικαστούν 2 φορές σε μια μέρα για να μην πηγαινοέρχονται, τους είχαν ενημερώσει στην προ προηγούμενη δίκη.

Οι υποθέσεις αφορούν 18 συν 3 αγωνίστριες και αγωνιστές όπως και τις αλληλέγγυες/ους που συμπαραστέκονται και συναγωνίζονται ενάντια στο εξορυκτικό ξεκοίλιασμα όλης της ΒΑ Χαλκιδικής εδώ και 17 περίπου χρόνια.

Πρόκειται για γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο δάσος της Τσικάρας κατά το δίμηνο Απρίλης – Μάης του 2017 και που είχαν οδηγήσει στη ματαίωση του δειγματοληπτικού γεωτρητικού προγράμματος της Eldorado.

Κατήγορος αυτή τη φορά δεν είναι η εισαγγελία Πολυγύρου ή η Αστυνομική Διεύθυνση, αλλά η ίδια η εταιρεία, που θα παραστεί και ως πολιτική αγωγή, επικαλούμενη και διεκδικώντας διαφυγόντα κέρδη.

Κοίτα να δεις που λένε…

Η Eldorado δικάζει την τοπική κοινωνία, δικάζει αυτό που βλέπουν τα μάτια μας.

Η Eldorado, μια από τις πιο τοξικές εταιρείες που έχουν κυκλοφορήσει στον ελλαδικό χώρο από το 2010 και εντεύθεν.

Τοξική κοινωνικά γιατί με την άφιξή της εν μέσω μνημονίων το 2012, δημιούργησε συνθήκες εμφύλιας σύρραξης μεταξύ νεο-στρατολογημένων εργαζόμενων και ντόπιων αντιδρώντων στην εξορυκτική καταστροφή (20 Μαρτίου 2012).

Τοξική οικονομικά γιατί η μετοχή της από την άφιξή της μέχρι τον Ιούλιο του 2019 είχε πάει αρκετές φορές στον πάτο.

Διπλά τοξική οικονομικά αλλά και κοινωνικά γιατί ενώ από το Σεπτέμβρη του 2019 δήλωνε οικονομική αδυναμία για την πραγματοποίηση της “επένδυσης” και ενώ βρισκόταν σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή (που δε βρέθηκε ποτέ), κατάφερε με ανοιχτές “έξωθεν” παρεμβάσεις και τις μεγαλόστομες ευλογίες των Άδωνη, Μητσοτάκη κλπ, να αναθεωρήσει τη σύμβασή της με το ελληνικό δημόσιο μέσω του αποικιοκρατικού νόμου 4785/2021.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η πραγμάτωση του “ελληνικού” εξορυκτικού ονείρου της Eldorado, ως αμιγώς ξένη επένδυση, θα προκύψει με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και δάνειο από την Εθνική και την Πειραιώς ως ξένο κεφάλαιο!

Τοξική και υβριστική περιβαλλοντικά γιατί ξεριζώνει ένα αρχέγονο δάσος και χυδαία και υποκριτικά διαβεβαιώνει πολιτικούς και εργαζόμενους πως θα το αποκαταστήσει με τις ψαροδάφνες και την υδρολίπανση του “μεγαλύτερου φυτωρίου στην Ευρώπη” που έχει στήσει στην Ολυμπιάδα.

Και είναι απόλυτα καταστροφική περιβαλλοντικά αφού την εποχή της κλιματικής αλλαγής και απορρύθμισης, αντικειμενικός στόχος της δραστηριότητάς της είναι η απομάστευση, η καταβύθιση και η αποστράγγιση των υδάτινων αποθεμάτων του κεντρικού υδροφορέα της Χαλκιδικής.

Η Eldorado πρέπει να φύγει.

Η Eldorado πρέπει να φύγει και να μην έρθει άλλη.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου