ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

πηγή: https://infolibre.gr/2022/10/15/maziki-kai-dynamiki-kinitopoiisi-sto-volo-enantia-sti-diki-parodia-ton-vasaniston-toy-vasili-maggoy/

Από όλη την Ελλάδα, ακόμη και από τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, συλλογικότητες, οργανώσεις και αλληλέγγυοι έδωσαν δυναμικό και μαζικό παρόν στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία στον Βόλο με βασικό αίτημα την καταδίκη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου.

Στη συνέλευση που ακολούθησε αποφασίστηκε να οριστεί η 21η Οκτωβρίου ως ημέρα δράσης ενάντια στην κρατική βία, αλλά και ο συντονισμός των συλλογικοτήτων και οργανώσεων και η έμπρακτη αλληλεγγύη τους για αντίστοιχα θέματα.

Η πορεία ξεκίνησε στις 13.30 από την πλατεία Ελευθερίας και διέσχισε το κέντρο του Βόλου, περνώντας μπροστά από την περιφέρεια Μαγνησίας. Διαβάστηκαν τα καλέσματα των αναλογικοτήτων και την κινητοποίησε “έκλεισε” ο πατέρας του Βασίλη, ο οποίος αναφέρθηκε στη δίκη παρωδία που θα εκδικαστεί στις 21 Οκτωβρίου.

“Σε αγαστή συνεργασία δικαστικές, διωκτικές και κρατικές αρχές, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις βουλές των πολυεθνικών επιχειρούν, με μία δίκη παρωδία, να αθωώσουν τους βασανιστές του Βασίλη ορίζοντας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου δικάσιμο στις 21 Οκτωβρίου 2022. Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών προκλητικά απέρριψε το αίτημα της οικογένειας  να συνεκδικαστεί η μήνυση που κατέθεσε, με την ποινική δίωξη που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας  Πρωτοδικών χωρίς καν να καλέσει αυτόπτες μάρτυρες και χωρίς να λάβει υπ΄όψιν του το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη που ήταν καταπέλτης εις βάρος των αστυνομικών. Το αποτέλεσμα είναι να παραπέμπονται σε δίκη μόνο τρεις αστυνομικοί και η δίωξη δεν θα γίνει για τα βασανιστήρια που υπέστη ο Βασίλης και οδήγησαν στον θάνατό του”, αναφέρει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου