ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΚΑΒΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Φωτογραφικό υλικό από τον περίπατο του Σαββάτου 27 Μαρτίου που ξεκίνησε από τη Μεγάλη Παναγία και κατέληξε μπροστά στα κάγκελα της Ελντοράντο πάνω στις Σκουριές. 

Από την παρουσία των ανθρώπων ταράχτηκε το προσωπικό φύλαξης της εταιρίας και κατευθείαν κάλεσε για βοήθεια… Τα 2 περιπολικά κι ένα τρίτο στη συνέχεια "πέταξαν" κι έφτασαν στο πεδίο ευθύς αμέσως, ενώ η επόμενη βάρδια των σεκιουριτάδων, στο άκουσμα της παρουσίας μας στο βουνό, ήταν λίγο διστακτική στο να ανέβει και να πιάσει δουλειά. Οι διαδηλωτές – περιπατητές ανάρτησαν πανό και αποχώρησαν έχοντας πίσω τους τα όργανα της τάξης τουλάχιστον για όση ώρα κινούνταν κοντά στα εργοτάξια της καταστροφής. 

Οι εξελίξεις σε σχέση με τη μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή αυτή τη στιγμή τρέχουν. Η ΒΑ Χαλκιδική είναι ένα καζάνι που βράζει. 

Ο κόσμος του αγώνα ενάντια στα μεταλλεία θα πρέπει να ανασυνταχθεί και με κύρια χαρακτηριστικά την αυτοοργάνωση και την αξιοπρέπεια, να σταματήσει αυτό το παράλογο και καταστροφικό έργο το οποίο θα καταστήσει τη Χαλκιδική ένα μεγα-βιομηχανικό ρυπασμένο τοπίο. 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ
Επιτροπή Aγώνα Μ. Παναγίας











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου