Δελτίο Τύπου 9η μέρα

Χθες 1/08/2020 επικεντρωθήκαμε σε μια μόνο κουβέντα, η οποία αφορούσε τα κατασταλτικά χτυπήματα που δέχτηκε η αυτοδιαχείριση εν μέσω πανδημίας. Η ΒΙΟΜΕ, στηρίζεται εδώ και χρόνια στις δυνάμεις που έχτισε απ' τα κάτω, από τότε που οι εργάτες πήραν στα χέρια τους το εργοστάσιο. Αλληλέγγυοι και στον δικό μας αγώνα, ήρθαν να μοιραστούν την απαράδεκτα δειλή κίνηση του κράτους να τους κλείσει το ρεύμα, όταν ο κόσμος που θα αντιδρούσε ακαριαία σε αυτό, ήταν επιβεβλημένα κλειδωμένος σπίτι. 

Οι Σταγιάτες από την άλλη, αγώνας ενάντια στο κλείσιμο της πηγής του χωριού, μας μίλησαν για τις απαράδεκτες κινήσεις του Δημάρχου Βόλου, που φέρεται στο χωριό και στους ανθρώπους του σα να είναι δικό του τσιφλίκι. Φυσικά, μια τέτοια κίνηση δεν θα μπορούσε να περιοριστεί σε αυτό, έτσι, εναντιώνονται στην γενικότερη προσπάθεια εκμετάλλευσης όλων των πηγών νερού στο Πήλιο. Οι κάτοικοι μέσω της γενικής συνέλευσης του χωριού - και μόνο - έχουν λόγο στην συνολική διαχείριση του τόπου τους, αφού πρώτα φρόντισαν να απομακρύνουν τον πρόεδρο της κοινότητας, δεκανίκι του Μπέου.

Σήμερα φτάνουν οι ρεμπέτες φίλοι και στις οχτώ καταφθάνουν οι Fuku και οι Social waste σε μια συνάντηση με το δεκαήμερο μας. Τη βραδιά θα κλείσουν οι Πατριώτες της μάνας γης, ολοκληρώνοντας τη φετινή μας παρουσία στο βουνό.


Συνέλευση 10ήμερου Αγώνα και Ελευθερίας - Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου