Δελτίο Τύπου 1η μέρα - Έναρξη δεκαημέρου

Με την έναρξη του 7ου δεκαημέρου αγώνα και ελευθερίας έγινε η σήμανση σε κεντρικά σημεία της περιοχής με πανό και αφίσες. Η συνεχής παρουσία του κινήματος στο βουνό ενόχλησε κράτος, εταιρεία και παρακράτος, το οποίο ανέλαβε το ρόλο του και εντελώς θρασύδειλα έδρασε κατεβάζοντας πανό με τις κατευθύνσεις προς το camp, σε μια αφελή προβοκατόρικη απόπειρα. Δεν προξενεί καμία εντύπωση ότι το παραπάνω συνέβη με τη συγκάλυψη – συνενοχή της αστυνομίας που επί ώρες περιπολούσε και επιτηρούσε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που συμμετείχαν στη δράση και με την παρουσία στελεχών και σεκιούριτι της εταιρείας.

Το φετινό 10ήμερο στοχεύει στη συνάντηση κινημάτων με κοινονικοπολιτικά χαρακτηριστικά και συζητήσεις που αφορούν ζητήματα ενέργειας, περιβάλλοντος, εργασίας, καταστολής, αυτοδιαχείρισης, αυτοοργάνωσης, αυτοδιάθεσης, μεταναστευτικού, με σκοπό τη γνωριμία, τη ζύμωση, τη συμπόρευση στους δρόμους του αγώνα. Το ζητούμενο του 10ημέρου δεν είναι τίποτα άλλο, παρά με το πέρας του, να μην επανέλθουμε στην κανονικότητά τους, αλλά ένα βήμα πιο κοντά στη δική μας ουτοπία. Καμία ψευδαίσθηση παρεμπόδισης από φασιστοειδή δε θα εμποδίσει το 10ήμερο, αλλά ούτε και τον αγώνα των συλλογικοτήτων και ατομικοτήτων που θα συμβάλλουν στην επιτυχή πραγματοποίησή του.

Η σημερινή ημέρα θα επικεντρωθεί στην κοινοτιστική αυτονομία και τον αγώνα των γυναικών του ζαπατιστικού κινήματος, ένα θέμα σε μακρινές γεωγραφίες αλλά με άμεσο αντίκτυπο και σημασία για όλες/όλους μας.

Συνέλευση 10ήμερου Αγώνα και Ελευθερίας - Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου