ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΑΡ. 24 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΚΥΡ. 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

14 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ

Δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σε εθνικό όπως και σε παγκόσμιο επίπεδο, η επιτροπή αγώνα Μεγάλης Παναγίας θα πραγματοποιήσει φέτος το 7ο στη σειρά δεκαήμερο αγώνα στο δάσος των  Σκουριών, κάτι το οποίο είναι όχι μόνο ανάγκη και επιθυμία των μελών της αλλά και αυτών που συνεχίζουν να παρακολουθούν ή να ενδιαφέρονται για την επέλαση του εξορυκτισμού και να αντιστέκονται στη γενικευμένη επίθεση που δέχονται άνθρωποι και περιβάλλον.




Έχουμε μπροστά μας ένα πολιτικο-οικονομικό σύστημα διττά χρεοκοπημένο, ηθικά και οικονομικά. Ιδιώτευση και ανυπαρξία κοινότητας και άρα κοινωνίας από τη μία, εμμονική θεσμική οικονομική ύφεση από την άλλη.


Το μύθευμα της αέναης και με κάθε κόστος οικονομικής ανάπτυξης/μεγέθυνσης έδειχνε ήδη από τα τέλη του 2019 και παρά τις πολλαπλές ανακεφαλαιοποιήσεις των απανταχού τραπεζών, τα όριά του. Λίγο ως πολύ, όλοι οι οικονομικοί αναλυτές προσπαθούσαν απλά να προσδιορίσουν το χρόνο που θα ηχούσε και πάλι το κανόνι της επίσημης οικονομικής χρεοκοπίας.


Στα ιδιαίτερα της ελληνικής επικράτειας, τα πράγματα με την κυβέρνηση των «αρίστων» δεν μπορούσαν και δεν μπορούν να είναι καλύτερα.


Από το κατασταλτικό φιάσκο του ανατολικού Αιγαίου στη ρατσιστική απανθρωπιά του Έβρου.


Από τη μονοκαλλιέργεια των αιολικών και των φωτοβολταϊκών , σύμβολο του νέου παροξυστικού αναπτυξιακού οράματός τους, στη γενικευμένη καύση σκουπιδιών ως επιβεβαίωση του αδιεξόδου της ρυπαρότητας του καταναλωτισμού και της πλαστικής κουλτούρας της διοξίνης.


Από την απροκάλυπτη στήριξη/διάσωση της Eldorado Gold που θα πραγματοποιούσε τη δήθεν μεγαλύτερη και καταστροφικότερη βέβαια επένδυση στην Ελλάδα, φυσικά χωρίς χρήματα κατά ομολογία του τρίο Μητσοτάκη-Χατζηδάκη-Γεωργιάδη, στην υστερία της πετρελαϊκής αυτάρκειας και την παράνοια των γεωτρυπάνων.


Όσο για το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σκάνδαλο της Novartis, θα πούμε ότι αποτελεί περίτρανη απόδειξη της μικρότητας των ες αεί λιγούρηδων που κατοικοεδρεύουν στο κοινοβούλιο όπως και της αρπακτικότητας των μέγα φαρμακευτικών που θα «σώσουν» τον ιατρικοποιημένο κόσμο μας.


Σ’ αυτή την αξιολάτρευτη με βάση τα λεγόμενα των κυβερνητικών παπαγάλων κανονικότητα, ήρθε να προστεθεί η “υγειονομική κρίση”. Πραγματική ή επινοημένη, λίγη σημασία έχει αφού η επίκληση και η επιβολή της δημιούργησαν μια νέα φαντασιακή κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο. Άνθρωποι φοβισμένοι, αποκλεισμένοι, βομβαρδισμένοι από συνεχή επιστημονικοφανή στοιχεία, ενοχικοί και εγκλωβισμένοι από τις επιταγές της ατομικής ευθύνης, υπό την πατερναλιστική νουθεσία των ειδικών επιστημόνων και την άοκνη επιτήρηση από τους «ήρωες της πρώτης γραμμής», τους μπάτσους σε «κοινωνικό ρόλο».  Ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να γίνει αποδεκτή, ουσιαστικά εν μία νυκτί, η εκτόξευση της ανεργίας από το 17% στο 22% και για να προωθήσουν και να επιβάλουν λογικές σαν αυτή του «περιβαλλοντικού νομοσχεδίου» που προετοιμάζει τη νέα επίθεση υπέρ της άνευ ορίων και περιορισμών ανάπτυξης, απαραίτητης και δικαιολογημένης αυτή τη φορά από την ανάγκη ρεφαρίσματος, λόγω της έκτακτης οικονομικής χασούρας που προκάλεσε η παραπάνω κρίση.


Κάπως έτσι έχει διαμορφωθεί στα μάτια μας η κατάσταση  και όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο. Και επειδή ούτε μας ενδιέφερε ούτε θέλουμε να επιστρέψουμε στην πρότερη «κανονικότητα», πιστεύουμε ότι η ανάγκη οργάνωσης και αντίστασης καθίσταται επιτακτική.


Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν και χωρίς να περιμένουμε την «επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού» που θα μας ξαναδώσει δουλειά και ευημερία, από το 2021 όμως, θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Ιούλη, (24/7-2/8), το 7ο δεκαήμερο αγώνα στο δάσος των Σκουριών.


Για την ουσία και την επιτυχία του δεκαήμερου ήταν και παραμένει απαραίτητη η συμβολή και η συμμετοχή όλων εκείνων, συλλογικοτήτων και ατόμων, που δεν αναθέτουν, δε συναινούν και που αντιλαμβάνονται την επικινδυνότητα για τους ανθρώπους και το περιβάλλον από την επίθεση της καπιταλιστικής και κρατικής αυθαιρεσίας και συνεχίζουν να αντιστέκονται.



Επιτροπή αγώνα Μεγάλης Παναγίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου