Η ταινία USSAK του Κυριάκου Κατζουράκη στο Δεκαήμερο Αγωνα στις Σκουριές. Κυριακη 29 Ιουλίου

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή το βράδυ κι αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Κυριάκου Κατζουράκη και της ηθοποιού και σεναριογράφου Κάτια Γέρου.

USSAKΗ ταινία USSAK του Κυριάκου Κατζουράκη μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο ∆ιεθνές Φεστιβάλ του Μόντρεαλ, την ελληνική στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την πρεμιέρα της στην Αθήνα, έχει ξεκινήσει το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα.


Λίγα λόγια για την ταινίαΚάπου στο κοντινό μέλλον,  σε µια χώρα διαλυμένη και φοβισμένη, παρακολουθούμε τις ζωές και τις ιστορίες ετερόκλητων ανθρώπων: Μιας πρώην περφόρμερ του δρόμου που δουλεύει στην γκαρνταρόμπα ενός σκυλάδικου, ενός οκτάχρονου κοριτσιού που περιφέρεται στους επικίνδυνους δρόμους, µιας ομάδας περιθωριακών που προσπαθούν να αντισταθούν, ενός  ντραγκ/σόουµαν που απαγγέλει Καρούζο, ενός θρυλικού πιανίστα, του αρχηγού µιας ακαθόριστης σκοτεινής εξουσίας, αγροτών που προσπαθούν να προστατέψουν τα χωράφια τους από τους µεταλλαγµένους σπόρους, αλλά και µελών µιας ιδιότυπης λέσχης που ανησυχούν «µην ξυπνήσουν αναρχικά ανακλαστικά» υποστηρίζοντας την ίδια ώρα πως «Κανείς δεν σηκώνει κεφάλι γιατί δεν έχει»! Λαθρέµποροι και αρχαιοκάπηλοι, κλεφτρόνια, περιθωριακοί και φτωχοδιάβολοι, που επιμένουν να µην «πεθάνουν από µαρασµό», ήρωες και αντιήρωες, άλλοι κλεισμένοι στον µικρόκοσµό τους κι άλλοι εγκλωβισμένοι σ' έναν άκρατο εγωισμό, αρχίζουν να αλλάζουν, όταν οι συγκρούσεις πυκνώνουν και γίνονται αφόρητες. Η αφύπνιση για τον καθένα ξεχωριστά γίνεται ντόμινο. Η ταινία εξερευνά την έννοια της κοινότητας και το νόηµα της ουτοπίας. Μιας ουτοπίας όμως καθόλου ρομαντικής, καθώς, όπως ακούγεται στο φινάλε: «ο ουτοπιστής είναι σκληρός σαν ατσάλι. Ο απόλυτος υλιστής. Ο ουτοπιστής δίνει φωνή σε αυτούς που δεν έχουν".


Σκηνοθεσία: Κυριάκος Κατζουράκης

Σενάριο: Κυριάκος Κατζουράκης, Κάτια Γέρου

∆ιεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Φώτου

Σκηνικά:   

Νίκος Πολίτης

Κοστούµια: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος

∆ιεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Ζέρβας

Παραγωγός: Γιάννης ΣωτηρόπουλοςΠρωταγωνιστούν:

Κάτια Γέρου, Γιάννης Τσορτέκης,

Θεοδώρα Τζήµου, Νίκος Νίκας, ∆ηµήτρης Πουλικάκος, ∆ηµήτρης Πολύτιμος,

Adrian Frieling, Θάνος Αλεξίου, Καµίλο Μπετανκόρ, Παύλος Ιορδανόπουλος

και η μικρή Νέλλυ Θεοφιλοπούλου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου