ΣΚΟΥΡΙΕΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018


ΣΚΟΥΡΙΕΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018:

6 χρόνια από την εισβολή της Eldorado στη ζωή μας και 1 χρόνο από το θάνατο του Καλύβα,

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


η εταιρεία συνεχίζει να αυθαιρετεί,
η ΕΛΑΣ πιστή στο έργο/αποστολή της,
το δάσος ανθίζει και βγάζει κραυγές αγωνίας
και κάποιος κόσμος, λίγος σχετικά, συνεχίζει να αγωνίζεται.

Υπάρχει βέβαια και ένας άλλος κόσμος που έχει εκχωρήσει την αξιοπρέπειά του όπως τη γη και τα νερά του. Γιατί λέει νιώθει εργασιακή ανασφάλεια, γιατί δήθεν νοιάζεται μόνο για τα δικά του παιδιά, γιατί συνεχίζει να πιστεύει ότι το οποιοδήποτε αφεντικό του, τη στιγμή που τον υπερεκμεταλλεύεται, που καταστρέφει τον τόπο του, το ζωτικό του χώρο ή ακόμη και τον σακατεύει ή τον σκοτώνει (δεκάδες τα ατυχήματα και αρκετά τα δυστυχήματα), συνεχίζει να τον αγαπάει, Ένας κόσμος που με έναν εντελώς διεστραμμένο και στρεβλό τρόπο, κοινωνικά, πολιτικά, ιστορικά και ψυχολογικά, συνεχίζει να ταυτίζει τα συμφέροντά του με αυτά των πολυεθνικών αφεντικών του.

Υπάρχει βέβαια κι ένα άλλο υποσύνολο κόσμου που μέχρι πριν από λίγο καιρό αγωνιζότανε κι αυτό αλλά που κάποια στιγμή πίστεψε ότι ο αγώνας για αξιοπρεπή, αξιοβίωτη ζωή θα μπορούσε να ικανοποιηθεί μέσα από αναθετικές διεργασίες όπως καλή ώρα αυτή της ψήφου και των εκλογών. Ένας κόσμος που δεν έχει καταλάβει ακόμη ή που δε θέλει να καταλάβει το βαθύτερο νόημα της πολιτικάντικης ρεμούλας και των προεκλογικών οιονεί υποσχέσεων και καταλήγει ξανά και ξανά στο ότι ο μόνος δυνατός δρόμος είναι αυτός της ένοχης αναμονής, της ανάθεσης, του καναπεδισμού και της ιδιώτευσης.

Όπως υπάρχει και ένα άλλο υποσύνολο, αυτό των κατά περίσταση ηγετίσκων, των καβαλημένων καλαμιών, που δράττονται της όποιας ευκαιρίας για την αυτοπροβολή τους από τη μία και για γραφειοκρατική αυτοδικαιολόγηση των ανικανοτήτων τους από την άλλη. Αυτών που ανέλαβαν θέσεις «ευθύνης» αλλά «δεν μπορούν να κάνουν τίποτα» γιατί λέει οι «προηγούμενοι ήταν πολύ κακοί και καπάτσοι», ενώ οι ίδιοι με τις πιο «αγαθές προθέσεις» είναι «αναρμόδιοι» τελικά για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων ή ακόμη πιο αυτονόητα γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ανάλγητο και διεφθαρμένο σύστημα μέσα στο οποίο βέβαια μια χαρά επιπλέουν και συνδράμουν στη διαιώνισή του.

Η λίστα των υποσυνόλων σίγουρα είναι μακρύτερη, αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενό μας.

Ζητούμενο και διακύβευμα  αυτή τη στιγμή στη ΒΑ Χαλκιδική όπως και σε όλη την υπό εξόρυξη Β. Ελλάδα από το Κιλκίς ως την Αλεξανδρούπολη, ή από το Πήλιο και την Ήπειρο μέχρι το Ελληνικό και τις ΒΑΠΕ της Κρήτης, είναι η ενεργοποίηση εκ νέου των υπολειπόμενων υγειών κοινωνικών δυνάμεων, είναι η προσπάθεια ολικής υπέρβασης της Αριστερο-Δεξιάς παραμύθας και της κάθε λογής ανάθεσης/αναμονής, είναι η διερεύνηση τρόπων αφύπνισης των χαυνωμένων μνημονιακών συνειδήσεων, είναι η πεποίθηση ότι η κοινωνική θέση του ανθρώπου βρίσκεται στις πλατείες και στους δρόμους όπου γεννιούνται οι συνειδήσεις και όχι στους καναπέδες του ιδιωτευμένου μικρόκοσμου που προσπαθούν να μας επιβάλουν.

    Ζητούμενο και διακύβευμα είναι επίσης και η επίγνωση ότι, παρά τους κομπασμούς επιστημονικότητας, τις καθημερινές βρωμιές, τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Eldorado, η τρικλοποδιά που τους προέκυψε από την κινηματική και αλληλέγγυα αποφασιστικότητα των προηγούμενων χρόνων τους έχει οδηγήσει στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης.

Στο χέρι μας είναι η τελευταία ώθηση, το τελικό σπρώξιμο, για να φύγει η όποια Εταιρεία και να μην έρθει άλλη.

Την Τρίτη 27/3 18:00 στην Καμάρα όλοι στο συλλαλητήριο ...












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου