ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ με την “εθνοσωτήρια” επένδυση στη Χαλκιδική.

Παρά τους τσαμπουκάδες και τις απειλές του απελθόντος CEO Paul Wright ότι “θα τους απολύσει όλους”, παρά τις ξετσίπωτες παρεμβάσεις των διπλωματών ΗΠΑ και Καναδά, την πολιτική νωθρότητα και αβουλία της αριστεροδεξιάς συγκυβέρνησης μπροστά στο χάος των περιβαλλοντικών και αρχαιολογικών παραβάσεων, των τεχνικών και επιστημονικών ασυνεπειών και των καθημερινών καταστροφικών και υπερτοξικών αυθαιρεσιών, η Eldorado Gold Corporation δεν πείθει. 

Δεν αρκούν προφανώς οι αυτοβραβεύσεις για την Εταιρική και Κοινωνική της ευθύνη ή οι “διαβεβαιώσεις” για εξορύξεις μέσω Βέλτιστων Διαθέσιμων Τεχνικών (ΒΑΤ), ούτε βέβαια τα υπονοούμενα για σκληρό comeback διά του σκληρού νέο – CEO George Burns.
Μπορεί οι δεκάδες δράσεις και κινητοποιήσεις των κατοίκων να αποσιωπούνται (εδώ και 2 χρόνια) πια από τα πρώην “φίλια” ΜΜΕ και Social Media, ευήκοα ώτα όμως, τελικά υπάρχουν παντού.


Σήμερα, στις 16:00, στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου ανοίγει η συζήτηση για τις δεκάδες παραβιάσεις ευρωπαϊκών οδηγιών καθώς και διεθνών συμφωνιών και συμβάσεων από μέρους της Eldorado.


http://www.europarl.europa.eu/ep-live/el/committees/video?event=20170124-1500-COMMITTEE-PETI 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου