ELDORADO GOLD: «Ξεκίνησε την κατασκευή του εργοστασίου στις Σκουριές» χωρίς άδεια


H διαφάνεια προέρχεται από εταιρική παρουσίαση της ΕLDORADO GOLD του Φεβρουαρίου 2014 (εδώ) και μας λέει ότι το 2013 η εταιρεία «ξεκίνησε την κατασκευή του εργοστασίου» στις Σκουριές. Η ίδια περίπου φράση υπήρχε σε άρθρο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με ημερομηνία 29/12/2013 (εδώ). Με άρθρο μας τότε είχαμε αναρωτηθεί αν επρόκειτο για μια κυνική ομολογία περιφρόνησης του νόμου από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ή αν ο ανώνυμος αρθρογράφος κάτι δεν κατάλαβε καλά. Τονίζουμε ότι ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ και η εταιρεία δεν δικαιούται να κάνει καμία εργασία που αποσκοπεί στη δόμηση. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε το: Η Ελληνικός Χρυσός ομολογεί ότι παρανομεί;
Όμως διάψευση του άρθρου του «Θέματος» δεν υπήρξε. Και η δήλωση ξανάγινε. Επίσημα αυτή τη φορά, από την ίδια τη μητρική ΕLDORADO GOLD. Από τη σχετική σελίδα στο site της εταιρείας βλέπουμε ότι η ίδια διαφάνεια υπάρχει σε ΟΛΕΣ τις παρουσιάσεις που η ELDORADO GOLD περιφέρει στα διάφορα διεθνή επενδυτικά φόρουμ. Το εργοστάσιο εμπλουτισμού Σκουριών, αυτό που η Πολεοδομία αρνείται να εγκρίνει επειδή παραβιάζει όλη τη νομοθεσία για την εκτός σχεδίου δόμηση, ήδη κατασκευάζεται!
Αν η ΕLDORADO GOLD εξαπατά τους επενδυτές δεν μας αφορά, ας τα βγάλει πέρα με τους εξαπατηθέντες και με τις χρηματιστηριακές αρχές του TSE και του NYSE. Αν λέει αλήθεια, μας αφορά και πολύ μάλιστα. Από τον περασμένο Ιούνιο το  ΥΠΕΚΑ ισχυρίζεται ότι οι εκτελούμενες εργασίες στο χώρο του εργοστασίου δεν αποσκοπούν στη δόμηση κτιρίου αλλά την εγκατάσταση «βάσεων έδρασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού». Προσπαθεί δε να αφαιρέσει από την Πολεοδομία την δυνατότητα ελέγχου των εργασιών, με το επιχείρημα ότι αρμόδια για τον έλεγχο εντός μεταλλευτικού χώρου είναι η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος.
Όμως η ΕLDORADO GOLD δεν τον χρειάζεται πια τον φερετζέ της νομιμότητας. Κυνικά και απροκάλυπτα διαψεύδει το Υπουργείο που έκανε φιλότιμες προσπάθειες να της παρέχει κάλυψη στην ανομία και δηλώνει πλέον ΕΠΙΣΗΜΩΣ ότι το εργοστάσιο ΧΤΙΖΕΤΑΙ.
Μετά από αυτή τη δήλωση, η «αρμόδια» Επιθεώρηση Μεταλλείων θα κάνει κάτι γι’αυτό; Το Υπουργείο θα κάνει κάτι γι’αυτό;
Ή θα συλληφθούν πάλι οι κάτοικοι ως «παράνομοι» την επόμενη φορά που θα ζητήσουν το σταμάτημα των ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ παράνομων εργασιών στο βουνό;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου