Οπτικοακουστικό υλικό από την εκδήλωση με τον περουβιανό αγωνιστή Ούγκο Μπλάνκο | Μεγάλη Παναγία, Τρίτη 21 Απρίλη

Την Τρίτη 21 Απρίλη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-συζήτηση με τον περουβιανό αγωνιστή Ούγκο Μπλάνκο. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο George Katsiaficas, καθηγητής ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών.

Την εκδήλωση μπορείτε να την ακούσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

Φωτογραφίες:





































O Ούγκο Μπλάνκο (1934) είναι μία από τις μυθικές μορφές της λατινοαμερικάνικης αριστεράς. Ηγέτης της ένοπλης αγροτικής εξέγερσης στο Περού τη δεκαετία του ’60, φυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο. Σώθηκε χάρη σε μια τεράστια διεθνή κινητοποίηση. Έζησε εξόριστος πολλά χρόνια στην Σουηδία και το Μεξικό. Η σχέση του με τους Ζαπατίστας μετά την εξέγερση του 1994 σηματοδότησε την πορεία των αγώνων του. Σήμερα ζει στο Περού όπου εκδίδει το περιοδικό «Lucha indigena» (Ιθαγενικός Αγώνας) και ηγείται των ιθαγενικών και αγροτικών αγώνων στη Λατινική Αμερική ενάντια στο εξορυκτικό μοντέλο «ανάπτυξης» και λεηλασίας της γης.























Ο George Katsiaficas είναι καθηγητής ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών στο Wentworth Institute of Technology στη Βοστόνη. Σήμερα διδάσκει, ως επισκέπτης καθηγητής, στο Chonnam National University στο Gwangju της Νότιας Κορέας, όπου, μετά την ενασχόλησή του με τα αμερικάνικα και τα ευρωπαϊκά κινήματα, ολοκληρώνει την έρευνά του για τις εξεγέρσεις της δεκαετίας του ’80 και του ’90 στην ανατολική Ασία.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου