Εκδήλωση-συζήτηση με τον περουβιανό αγωνιστή Ούγκο Μπλάνκο | Μεγάλη Παναγία, Τρίτη 21 Απρίλη - 18:00

Την Τρίτη 21 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με τον περουβιανό αγωνιστή Ούγκο Μπλάνκο με θέμα τους πολύ σημαντικούς, εν εξελίξει στη Λατινική Αμερική, αγώνες ενάντια στα ορυχεία.

Ο Ούγκο Μπλάνκο (1934) είναι μία από τις μυθικές μορφές της λατινοαμερικάνικης αριστεράς. Ηγέτης της ένοπλης αγροτικής εξέγερσης στο Περού τη δεκαετία του ’60, φυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο. Σώθηκε χάρη σε μια τεράστια διεθνή κινητοποίηση. Έζησε εξόριστος πολλά χρόνια στην Σουηδία και το Μεξικό. Η σχέση του με τους Ζαπατίστας μετά την εξέγερση του 1994 σηματοδότησε την πορεία των αγώνων του. Σήμερα ζει στο Περού όπου εκδίδει το περιοδικό «Lucha indigena» (Ιθαγενικός Αγώνας) και ηγείται των ιθαγενικών και αγροτικών αγώνων στη Λατινική Αμερική ενάντια στο εξορυκτικό μοντέλο «ανάπτυξης» και λεηλασίας της γης.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο George Katsiaficas, καθηγητής ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών στο Wentworth Institute of Technology στη Βοστόνη. Σήμερα διδάσκει, ως επισκέπτης καθηγητής, στο Chonnam National University στο Gwangju της Νότιας Κορέας, όπου, μετά την ενασχόλησή του με τα αμερικάνικα και τα ευρωπαϊκά κινήματα, ολοκληρώνει την έρευνά του για τις εξεγέρσεις της δεκαετίας του ’80 και του ’90 στην ανατολική Ασία.

Τρίτη 21 Απρίλη, 18:00 
Στυλ Καφέ, Μεγάλη Παναγία 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου