Προετοιμασία για το δείπνο με τα χρυσά κουτάλια!

Στο πρανές εκτίθεται η πράσινη τσόχα της τοπικής και πανελλαδικής αναπτυξιομανούς προσδοκίας. Πάνω σ’ αυτή οι “ντόπιοι” (Χαλκιδικιώτες, Παλαιοχωρινοί, Νεοχωρίτες, Μεγαλοπαναγιώτες και λοιποί μέχρι πρότινος δυστυχείς και απελπισμένοι, αφού δεν είχαν αφεντικό για να τους κουλαντρίζει) έχουν αποθέσει όλες τις ελπίδες τους, με διαπίστευση την απόλυτη υποταγή τους, για να χαμογελάσει επιτέλους το χειλάκι τους και για να δημιουργηθούν οπωσδήποτε οι καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις για το ρόδινο μέλλον των παιδιών τους.

Διαμόρφωση τοπίου από 
πραγματικούς οικολόγους...

Οι αναβαθμίδες αριστερά, δεν είναι άλλο από το χώρο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά. Τα Dumper και οι εκσκαφείς που διακρίνονται είναι πανηγυριώτικα παιχνίδια για μεγαλούτσικα παιδιά με πολλά απωθημένα (δεν είναι τυχαίο ότι μετά από το χείμαρρο “παχυλών” μισθών που ανταπέδωσε η εταιρεία τους για την εξωνημένη προσφορά τους, επένδυσαν στην απόκτηση καινούργιων/μεταχειρισμένων BMW και άλλων τέτοιων συμβολικών). Προσεχώς θα κατασκευαστούν και χώροι θαλάσσιων παιχνιδιών (ναι στο βουνό, γιατί όχι, σοβαρή και μεγάλη εταιρεία είμαστε!), με νεροτσουλήθρες, πισίνες και παπάκια προς ικανοποίηση των ματαιοδοξιών κάποιων δήθεν και μέχρι πριν λίγο καιρό υπερχρεωμένων επιχειρηματιών.



1 σχόλιο:

  1. Στις 31-12-2014 ο κύριος Μίχος βιάστηκε να προσβάλει την νοημοσύνη μας αλλά και την αξιοπρέπεια ανιδιοτελών συναγωνιστών με δύο Δελτία Τύπου:
    http://antigoldgr.org/blog/2014/12/31/2deltia-typou-michos/
    δηλώνοντας ανάμεσα σε άλλα και τα εξής:
    «για να κλείσουμε και τώρα και στο μέλλον οποιαδήποτε ανάλογη προσπάθεια συνειρμών και ταυτίσεων που αποτελεί απόλυτα αυθαίρετο συμπέρασμα, λοιδορία, παραποίηση της αλήθειας και ταυτόχρονα κατάφορη αδικία απέναντι στα μέλη της Δημοτικής Αρχής που οι αγώνες τους υπεράσπισης του τόπου αλλά και των δικαιωμάτων των πολιτών του Δήμου είναι γνωστοί και διαρκείς επαναλαμβάνουμε ότι το μόνο που καθορίζει τη στάση μας και τώρα και στο μέλλον είναι οι εκφρασμένες θέσεις μας μέσα από το προεκλογικό μας πρόγραμμα αλλά και τη πρόσφατη ιστορική απόφαση του ΔΣ του δήμου Αριστοτέλη αφενός για την αντίθεσή μας στη μετατροπή της περιοχής μας σε μια απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης η οποία θα επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες στα νερά, τα δάση, στον αέρα και στην οικονομία της περιοχής όσο και του σεβασμού των εργαζομένων και του αναφαίρετου και δημοκρατικού δικαιώματος όλων των πολιτών στο δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής επαγγέλματος και της αξιοπρεπούς εργασίας».
    Το ότι ο κύριος Μίχος βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία και τελικά απέναντι από τους αγώνες των κατοίκων εναγκαλισμένος με τα συμφέροντα της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε μας το αποκαλύπτει ο κύριος Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, μηχανικός μεταλλείων και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., ο οποίος μας δηλώνει περήφανος ότι:
    1) στις Σκουριές το επενδυτικό πρόγραμμα περνά στη μεγιστοποίησή του, με τις προγραμματιζόμενες επενδύσεις για το επόμενο έτος να αντιστοιχούν σε 250 εκατ. δολάρια, γεγονός το οποίο μεταφράζεται σε επενδύσει περί τα 20 εκατ. δολάρια σε μηνιαία βάση,
    2) θα ολοκληρωθεί η στοά μήκους 8 χιλιομέτρων που ξεκίνησε από την Ολυμπιάδα, θα διασχίσει το Στρατώνι και θα καταλήξει στο Μαντέμ Λάκκο όπου και θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου εργοστασίου εμπλουτισμού.
    Φυσικά ο κύριος Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος δεν θα ξεχνούσε και το τυράκι στη φάκα, τις υποτιθέμενες χιλιάδες νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας που δεν μπαίνει στον κόπο να αναφέρει ότι χρηματοδοτούνται από προγράμματα ΕΣΠΑ, που καταρτίζονται στο όνομα των κατοίκων της περιοχής αλλά καταλήγουν στις τσέπες των αφεντικών του.
    Καταλαβαίνουμε ότι τα προβλήματα του κυρίου Μίχου είναι πολλά, αλλά θα πρέπει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το εκλογικό αποτέλεσμα του συνδυασμού του και να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα προσπαθώντας να θολώσει το τοπίο μιας ξεκάθαρης αποκλειστικής μεταλλευτικής δραστηριότητας από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., η οποία κάθε μέρα δυναμώνει τα θεμέλια του φαραωνικού τύπου σχεδίου της.
    Πάντα ο μόνος που χαρακτηρίζεται ως κάκιστος είναι εκείνος που περιγράφει αντικειμενικά την κακή πραγματικότητα έναντι άλλων, όταν αυτοί οι άλλοι δεν αποτελούν παράγοντα άρσης και υπέρβασης της, αλλά οργανικό της τμήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή