Ελεύθερος κοινωνικός χώρος αλληλεγγύης στο Χα'ι'δάρι


                                                                                                      Χαϊδάρι 16.04.2013


ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Το κεφάλαιο λεηλατεί τη φύση, με τη συνδρομή του κράτους, και με συνεργό την κατά τα άλλα την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη.
Στη Χαλκιδική επιχειρούν με μπράβους, σεκιουριτάδες, και  τον περιβόητο δήμαρχο Ιερισσού, τον γνωστό Πάχτα, να επιβάλλουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας, να συκοφαντήσουν τους αγώνες, να δημιουργήσουν ψεύτικα κατηγορητήρια,  έτσι ώστε η «επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος» να προχωρήσει ανενόχλητη στη λεηλασία του αρχέγονου δάσους.
Η αστυνομία εκτελώντας πολιτικές αποφάσεις εισέβαλε μέσα στα σπίτια, ξημερώματα στις 3:00 το πρωί, σπάζοντας τις πόρτες κατοικιών για να συλλάβει κατοίκους της Ιερισσού που αγωνίζονται ενάντια στης «φύσης τη λεηλασία». Στη συνέχεια προχώρησαν σε προφυλακίσεις (14/3/2013),με βάση ένα σαθρό κατηγορητήριο, για να κάμψουν και να κατατρομοκρατήσουν τον αγώνα που αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα, με αποκορύφωμα τον συντονισμό και τις διαμαρτυρίες που έγιναν σε όλη την Ελλάδα το Σάββατο 13 Απριλίου.
Την ίδια περίοδο ασκούνται μηνύσεις από το κεφάλαιο για κατασυκοφάντηση σε αγωνιστές που αντιτίθενται στη λεηλασία της φύσης  (π.χ Οίτη), το ΣτΕ εκδίδει αποφάσεις ευνοϊκές για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών ακόμα και σε περιοχές Προστασίας της Φύσης, η εκκλησία ζητάει κατ΄ εξαίρεση να αρθεί η αναδάσωση στην καμένη περιοχή της Πεντέλης για να τοποθετήσει φωτοβολταϊκά, ενώ το θαλάσσιο μέτωπο του Σαρωνικού και το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού προετοιμάζεται να εκποίηση.
Ακόμα και ο  αρχαίος ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, που βρίσκεται στη Βουλιαγμένη μαζί με το ξενοδοχείο Αστέρας, έχει ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για ξεπούλημα.
Στις μέρες μας διαπιστώνουμε ότι  «τα Μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, οι δημόσιες εκτάσεις, τα δάση, ο αιγιαλός και το τοπίο είναι δημόσια αγαθά, που προστατεύονται από το άρθρο 24 του Συντάγματος. Τα μνημεία και ο περιβάλλον χώρος τους αποτελούν μια ενότητα και είναι αναγκαίο να προστατεύονται από κοινού»
Ο ΙΣΤΟΣ Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Αλληλεγγύης στο Χαϊδάρι συμπαραστέκεται στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στη «λεηλασία της φύσης», την υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων και των δημοσίων αγαθών, καθώς και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Καλούμε όλους τους πολίτες σε ετοιμότητα υπεράσπισης του φυσικού και του αστικού περιβάλλοντος μιας και μια σειρά αποφάσεις του ΣτΕ, Προεδρικά Διατάγματα και νόμοι είναι προσαρμοσμένα στις διαδικασίες του FastTruck και στην υποταγή της τρόικα και των μνημονίων.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου