ΜΙΑ ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΙΜΟΡΑΓΕΙ

                                              ΣΚΟΥΡΙΕΣ 2019
Στη Β.Α. Χαλκιδική η κρατική καταστολή όπως και η εταιρική αυθαιρεσία συνεχίζουν να δίνουν δείγματα γραφής. 

Δίκες φάρσα και παράλογες, αναιτιολόγητες καταδίκες από μέρους της κουφής και θεότυφλης ελληνικής δικαιοσύνης από τη μια, παράνομη, συγκαλυμμένη και ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των υποδομών της Eldorado στις Σκουριές από την άλλη.

Όποια κι αν είναι τα προβλήματα, δεδομένης της φιλοεξορυκτικής διάθεσης για μέταλλα και υδρογονάνθρακες όλων των διεθνών εταίρων και ολόκληρου του ελληνικού κοινοβουλίου, δεδομένης της εταιρικής επιθετικότητας αλλά και της περιρρέουσας κινηματικής ηττοπάθειας,

παραμένουμε κομμάτι μιας αντίληψης περί κοινωνίας που  δεν μπορεί να συνηθίσει να ζει σ’ ένα τόπο ή σ’ ένα τοπίο που βιάζεται καθημερινά  από μια όποια εταιρεία και που σίγουρα δεν μπορεί να συνηθίσει στην ιδέα της ανάθεσης, της επ’ αόριστον αναμονής και του δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. 

Εμείς, σε πείσμα των καιρών, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι κοινωνίες είναι αυτές που μοιραία θα καθορίσουν τις όποιες εξελίξεις. Στα πολιτικά αδιέξοδα που μας επιβάλλουν, στις προεκλογικές δεσμεύσεις-εγγυήσεις-υποσχέσεις και στις μετεκλογικές αθετήσεις, απαντάμε ότι στο δρόμο και στις αντιπροτάσεις μας θα βρούμε τις δικές μας διεξόδους, γιατί μόνο εκεί αποκτάμε πραγματική συνείδηση και ευθύνη των καταστάσεων.

Τα μεταλλεία ήταν και παραμένουν μια ανοιχτή πληγή, πεδίο αγώνων και διεκδικήσεων για τη γη και την ελευθερία.

ΔΙΚΗ ΛΑΚΚΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑ
26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ
27 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ 
19-28 ΙΟΥΛΙΟΥ

Επιτροπή αγώνα Μεγάλης Παναγίας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου