Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ


9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016  ΔΥΟ ΔΙΚΕΣ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

Την 9η Ιουνίου εκτός από τη δίκη που ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη υπάρχει και μία άλλη που θα γίνει στα Δικαστήρια Πολυγύρου.

Πρόκειται για μια αρκετά προκλητική υπόθεση που επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά το γνωστό σύνθημα εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δικάζεται λοιπόν 76χρονος αγωνιστής από τη Μεγάλη Παναγία γιατί απλά συμμετείχε και θα συμμετέχει στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία. Μάρτυρες κατηγορίας φυσικά είναι τα ΜΑΤ τα οποία την ημέρα που τον συνέλαβαν τον ξυλοκόπησαν με χρυσαυγίτικο τρόπο (7 προς
1) και τον έστειλαν δεμένο στην Ασφάλεια και έπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου το οποίο είχε γεμίσει με ασφαλίτες.



Το μίσος μεγαλώνει αν δει κανείς τη φύση του συγκεκριμένου δικαστηρίου:  ο μπάρμπα Θόδωρος συνελήφθη την ημέρα της προφυλάκισης των 2 από τους 21 που δικάζονται την ίδια μέρα με αυτόν στη Θεσσαλονίκη.

 Ήταν 10 Ιουλίου 2013 όταν  συναγωνιστές μας ανακρίνονταν στον Πολύγυρο για την υπόθεση του εμπρησμού στις Σκουριές. Παράλληλα με τη διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου υπήρχε και συντονισμένη διαμαρτυρία μέσα στο δάσος στον τότε δασικό δρόμο για τις Σκουριές. Με το άκουσμα της άδικης  προφυλάκισης των 2 συντρόφων νωρίς το μεσημέρι προκλήθηκε ένταση με την τοπική αστυνομία που προστάτευε την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές και η διαμαρτυρία συνεχίστηκε στο σημείο Άγιος Ελευθέριος έξω από τη Μεγ. Παναγία.

Σχεδόν αμέσως κατέφθασαν τα ΜΑΤ της πόλης και ξεκίνησαν να επιτίθενται κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και ρίχνοντάς τα φυσικά σε ευθεία βολή. Ο κόσμος αντιστάθηκε μέχρι αργά τη νύχτα και ο απολογισμός ήταν κάποιοι τραυματίες, η σύλληψη και ο ξυλοδαρμός του τότε 73χρονου, καθώς και 2 δικογραφίες για 6 Μεγαλοπαναγιώτες που θα δικαστούν κάποια στιγμή στο μέλλον με τις κατηγορίες της παρακώλυσης και της παράνομης βίας…

Στο εδώλιο λοιπόν ο σύντροφος γιατί αντιστάθηκε στη βαρβαρότητα των ΜΑΤ, των παλικαριών της ΕΛΑΣ που ασκούν τη νόμιμη βία και δέρνουν ηλικιωμένους και νέους στα βουνά.

Ως επιτροπή αγώνα Μ. Παναγίας αλλά και ως διωκόμενοι δηλώνουμε ότι για τις κατηγορίες που μας προσάπτουν είμαστε περήφανοι και θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία μέχρι να νικήσουμε.

ΟΛΟΙ 9/6 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου