ΣΚΟΥΡΙΕΣ… ΑΝΑΒΟΛΕΣ… και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Γνωρίζαμε απ’ την αρχή πως επρόκειτο για ένα δύσκολο και πολυεπίπεδο  αγώνα,  όμως σίγουρα δεν περιμέναμε ότι θα αποκτούσαμε μια τόσο μα τόσο στενή σχέση κυρίως με το Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου και τις ελληνικές κατασταλτικές αρχές. Απ’ ό,τι φαίνεται και απ’ ό,τι συνάγεται αυτή η σχέση θα διαρκέσει για πολλά χρόνια ακόμη αφού οι δίκες, οι καταδίκες και οι αναβολές είναι πάρα πολλές, περί τις τριάντα δικογραφίες.



Ιδού λοιπόν το (προσωρινό) πρόγραμμα για το δικαστικό έτος 2016 – 2017:

Η δίκη για τον εμπρησμό στις Σκουριές πήρε αναβολή λόγω αποχής των δικηγόρων για τις 13/3/2017.

Η δίκη του μπάρμπα Θόδωρου που κλήθηκε κι αυτός να δικαστεί στις 9/6 στον Πολύγυρο, πήρε αναβολή για 19/1/2017 λόγω αποχής. Για ‘μας είναι μια δίκη πολύ σημαντική, μια δίκη που συνοψίζει την εναντίωση στη μεταλλευτική δραστηριότητα αλλά και στην κρατική βία και καταστολή. Οι κατηγορίες κατά του 76χρονου είναι παρακώλυση συγκοινωνιών από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη της κοινής ειρήνης από κοινού πάλι με άγνωστους δράστες όπως και αντίσταση. Ακούγεται λίγο περίεργο να κατηγορείς ένα γέννημα της εθνικής αντίστασης για αντίσταση το 2016.

Όμως υπάρχουν κι άλλα:

Στις 31 Οκτωβρίου 2016, 11 κάτοικοι από τη Μ. Παναγία, το Γομάτι και την Ιερισσό δικάζονται (εξ’ αναβολής) για παράνομη βία (διαμαρτυρία στις 5/8/2014).

Στις 1/12/2016 δικάζονται 14 από την Ιερισσό και τη Μ. Παναγία (διαμαρτυρία στις 14/2/2014) για διατάραξη της κοινής ειρήνης από κοινού, παρακώλυση συγκοινωνιών από κοινού, εξύβριση, απειλή και αντίσταση.

Στις 16 Ιανουαρίου δικάζονται 11 από τη Μ. Παναγία και τον Άγιο Νικόλα πάλι για παράνομη βία (διαμαρτυρία στις 22/4/2013).

Η απάντησή μας ήταν και παραμένει  μία:

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΑΒΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ELDORADO



                                                                   ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου