3ος αγώνας ορεινού τρεξίματος μήκους 24 χλμ. με την ονομασία Ξε Σκουριά Ζω στο Όρος Κάκκαβος στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής.

                                             ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015




 Ο Αθλητισμός και το περιβάλλον ως έννοιες και κυρίως αξίες συνιστούν άξονες στήριξης της παγκόσμιας κοινωνίας  αλλά και της προοπτικής μιας βιώσιμης ανάπτυξης για τις παρούσες και τις μελλοντικές γενιές. 
   Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγίας,  προκηρύσσουν τον 3ο αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 24 χλμ. με την ονομασία «Ξε Σκουριά Ζω»  στο Όρος Κάκκαβος στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής.
   Παράλληλα, την ίδια μέρα διοργανώνεται ο 3ος Λαϊκός αγώνας δρόμου 5 χλμ. γύρω από το χωριό Μεγάλη Παναγία.
   Η διοργάνωση  έχει σκοπό την προώθηση του αθλητισμού, την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, αλλά και την ανάδειξη της σοβαρής απειλής που υφίσταται το βουνό από την καταστροφική εκμετάλλευση, που προωθούν στο βωμό του κέρδους ελαχίστων, απαξιώνοντάς το ως πηγή ζωής και χαράς για όλους και για πάντα.
Κυριακή 4 Οκτώβρη 2015
-Αγώνας ορεινού τρεξίματος στα μονοπάτια του Όρους Κάκκαβος
Ώρα εκκίνησης 10:00 π.μ.
 Σημείο εκκίνησης και τερματισμού του αγώνα ορίζεται η Πλατεία «Χοροστάσι» της Μεγάλης Παναγίας.
-Λαϊκός Αγώνας δρόμου 5 χλμ.
Ώρα εκκίνησης 9:45 π.μ.
Δηλώσεις συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται από  25 /7/2015 μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.
Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν:
Ηλεκτρονικά (online) κάνοντας κλικ εδώ
Με Fax στο 2372031014 ή με mail στη διεύθυνση politistikospanagias@gmail.com αναφέροντας το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση, το τηλέφωνο και το φύλο. Μπορείτε να κατεβάσετε και να τυπώσετε την αίτηση από εδώ.
Στη γραμματεία του αγώνα έως μία ώρα πριν την εκκίνηση.
Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ελεύθερα αθλούμενοι και οι αθλητές συλλόγων ηλικίας18 ετών και άνω. Κάτω από 18 ετών πρέπει να γίνει η εγγραφή συνοδεία γονέα και με υπεύθυνη δήλωση αυτού. Κάθε συμμετέχων τρέχει με δική του ευθύνη, θα πρέπει να έχει εξετασθεί πρόσφατα από γιατρούς, να χαίρει άκρας υγείας και να είναι σε κατάσταση να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα.
Κόστος συμμετοχής
Το αντίτιμο συμμετοχής στον αγώνα ορίζεται στα 8  € και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την κάλυψη των εξόδων του αγώνα. Η πληρωμή μπορεί να γίνει στα γραφεία των συλλόγων και στη γραμματεία του αγώνα έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση.
Έπαθλα
Σε όλους τους αθλητές θα δοθούν αναμνηστικά συμμετοχής. Βραβεύονται οι τρεις πρώτοι άντρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες. Στον τερματισμό θα προσφερθούν εδέσματα και φρούτα στους συμμετέχοντες.
Υγειονομική κάλυψη
Κάθε συμμετέχων τρέχει με δική του ευθύνη, θα πρέπει να έχει εξετασθεί πρόσφατα από γιατρούς, να χαίρει άκρας υγείας και να είναι σε κατάσταση να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα.
Στην ασφάλεια του αγώνα θα συμβάλει και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με μέλη της που θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής και από το τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.
Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα μεταβολής της διαδρομής για λόγους ασφαλείας ή ομαλής διεξαγωγής εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Διαμονή
Σε χώρο ελεύθερης κατασκήνωσης (τουαλέτες και ντουζ διαθέσιμα).
Σε ξενοδοχεία της γύρω περιοχής με χαμηλό κόστος.
Παράλληλες εκδηλώσεις
Δραστηριότητες για παιδιά.
Τηλέφωνα επικοινωνίας
6947867860 6947867860 Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής διευκολύνει την οργανωτική επιτροπή.
Περιγραφή αγώνα
Ο αγώνας ξεκινάει μέσα από το χωριό της  Μ.Παναγιάς με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του χωριού (Χοροστάσι) η  οποία βρίσκεται στα 430m υψόμετρο. Περνώντας μέσα από τους δρόμους και τα στενά σοκάκια του χωριού ανηφορίζει προς την Εκκλησία της Παναγούδας σε υψόμετρο 500m, μια θέση με υπέροχη θέα πάνω από το χωριό. Εδώ τα σπίτια του χωριού έχουν τελειώσει και ακολουθούμε δασικό δρόμο για 900m μέχρι την θέση Λακκούδια σε υψόμετρο 560m. Έχοντας διανύσει μέχρι εδώ οι αθλητές τα 2000 πρώτα μέτρα της διαδρομής φτάνει η ώρα να αφήσουν το δρόμο και να αρχίσουν να διασχίζουν μέρος του δικτύου των μονοπατιών του Όρους Κάκκαβος.
Για τα επόμενα 3,5km η διαδρομή κινείται σε μονοπάτι μέχρι να φτάσει στον πρώτο σταθμό υποστήριξης στα 5,5km και σε υψόμετρο 700m. Ακολουθούν 600m δασικού δρόμου και άλλα 60m υψομετρικής διαφοράς μέχρι το σημείο που ξαναμπαίνουμε σε μονοπάτι και αρχίσουμε να κατηφορίζουμε για 1,5km μέχρι τα 650m υψόμετρο μέσα από πανέμορφο δάσος προς την θέση Σκουριές.
Στο σημείο αυτό οι αθλητές βγαίνουν σε χωματόδρομο τον οποίο ακολουθούν για 500m περίπου. Ακολουθούν 1.8km ασφάλτινου δρόμου και χαλικόδρομου , μέχρι να ξαναμπούνε σε μονοπάτι σε δάσος Οξιάς για 1,2km. Βγαίνοντας από το μονοπάτι ο δεύτερος σταθμός εφοδιασμού απέχει μόλις 200m.
H συνολική απόσταση μέχρι εδώ είναι 11,5km και το υψόμετρο 740m.
Λίγο μετά τον σταθμό αρχίζει η διαδρομή να κατηφορίζει μέσα από μονοπάτι μέχρι το χαμηλότερο σημείο του αγώνα στα 300m.Για να φτάσουνε εδώ οι αθλητές χρειάζονται άλλα 4km από τα οποία τα 2,5km είναι μονοπάτι.
Η συνολική απόσταση μέχρι εδώ είναι 15,5km και στο σημείο αυτό βρίσκεται βοηθητικός σταθμός υποστήριξης των αθλητών.
Από το σημείο αυτό αρχίζει  και το κομμάτι με την ποιο έντονη κλίση στην διαδρομή μιας και οι αθλητές από τα 300m υψόμετρο , μέσα σε 2,4km μονοπατιού ,πρέπει να ανέβουν στα 690m όπου και βρίσκεται ο 3ος  σταθμός υποστήριξης.
 Συνεχίζοντας τη διαδρομή στο 19km συναντάμε δασικό δρόμο τον οποίο χρησιμοποιούμε για 270 μέτρα μέχρι το επόμενο μονοπάτι μήκους 1,5km που κατεβαίνει  γρήγορα στα 620m και τον 4ο και τελευταίο σταθμό υποστήριξης για  να ξεκινήσει αμέσως μετά για την τελευταία μεγάλη ανάβαση που θα μας πάει μέχρι τα 780m υψόμετρο 
Έχοντας διανύσει πλέον 21,5km και βρισκόμενοι στα 760m υψόμετρο βγαίνουμε σε δασικό δρόμο που κατηφορίζει προς το χωριό. Τον ακολουθούμε για 1km μέχρι να μπούμε στο τελευταίο μονοπάτι μήκους 2km που μας βγάζει μέσα στο χωριό. Το τοπίο από εδώ και πέρα αρχίζει να αλλάζει. Το πυκνό δάσος δίνει την θέση του σε αραιότερη βλάστηση και σε μερικά μικρά λιβαδάκια. Το μονοπάτι αυτό είναι διαφορετικό απ ότι συναντήσαμε μέχρι τώρα. Στενό σε σχέση με τα προηγούμενα και με βράχινα κομμάτια θεωρείται ποιο τεχνικό. Μετά το τέλος του μονοπατιού μπαίνουμε στα πρώτα σπίτια του χωριού και το σημείο του τερματισμού απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα.
Συνολικό μήκος διαδρομής :  24,4 km
Συνολική υψομετρική ανάβαση: 1240m
Συνολικό μήκος μονοπατιών:16,5km
Συνολικό μήκος δρόμου και δασικού δρόμου: 7,9km




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου