Τοξικά απόβλητα σε δασικό δρόμο της Μεγάλης Παναγίας !

Σήμερα, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015, κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας, εντόπισαν φορτηγά εργολάβων, συνεργαζόμενων με την Ελληνικός Χρυσός, να προσπαθούν να στρώσουν δασικό δρόμο του χωριού με τοξικά απόβλητα.
Σύμφωνα με τον οδηγό του φορτηγού οι εργασίες πραγματοποιούνταν κατ' εντολή της Ελληνικός Χρυσός και τα στείρα που προοριζόταν για το στρώσιμο του δρόμου ήταν τοξικά απόβλητα από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες της εταιρίας στην Ολυμπιάδα.

Ανάμεσα στους κατοίκους, ήταν και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μ. Παναγίας, αλλά και ο ιδιοκτήτης του χωραφιού μέσα στο οποίο βρέθηκε το φορτηγό ενώ προσπαθούσε να κάνει αναστροφή. Να τονίσουμε ότι ο συγκεκριμένος δασικός δρόμος δεν έχει καμία σχέση με τις δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές και είναι απορίας άξιο τι δουλειά είχαν εκεί...(Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε σε πιο σημείο εκτελούνταν οι εργασίες - http://bit.ly/1yKi6Zk)

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία, η οποία και εμφανίστηκε στο σημείο μετά από αρκετή ώρα. Έγινε καταγγελία για εκτέλεση παράνομων εργασιών, πάρθηκαν δείγματα από το φορτηγό και στη συνέχεια ο πρόεδρος και ο ιδιοκτήτης του χωραφιού μετέβησαν στο Α.Τ. Αρναίας ώστε να καταθέσουν σχετικά με το συμβάν.

Τα δηλητήρια της ανάπτυξης έφτασαν δίπλα στα σπίτια μας πριν καν ξεκινήσει η εξόρυξη...



















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου