ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ:ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ



Με την αναμενόμενη υπογραφή από τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργου Παπακωνσταντίνου της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του έργου των Μεταλλευτικών Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός
ΑΕΜΒΧ, ανοίγει

ο δρόμος για την άνευ προηγουμένου, μόνιμη, ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη τεράστια οικολογική καταστροφή μιας μοναδικής περιοχής αρχέγονου δάσους και σπάνιας ομορφιάς.
Παρά και ενάντια στη συνεχή και πολυετή αντίδραση των φορέων και των κατοίκων της βόρειας Χαλκιδικής και της πληθώρας πρωτοβουλιών, επιτροπών, συλλόγων κ.λ.π που υποστήριξαν και συμπαρατάχθηκαν στον δίκαιο αγώνα ενάντια στην καταστροφική για το οικοσύστημα εμπορευματοποίηση της περιοχής, σε όφελος των πολυεθνικών εταιριών και των ντόπιων μεγαλοεργολάβων και σύγχρονων χρυσοθήρων μεγαλοκαρχαριών, η κυβέρνηση προχώρησε.....


αδίστακτα στην εν λόγω έγκριση, στο πλαίσιο πληθώρας άλλων αντιλαϊκών μέτρων. Το όλο αυτό επιζήμιο για το οικοσύστημα εγχείρημα, έχει άμεσες οικολογικές επιπτώσεις πανελλαδικής εμβέλειας και εντάσσεται στις «μεσοπρόθεσμες» αντιλαϊκές επιδιώξεις των ξένων πατρώνων μας και του ντόπιου πολιτικού προσωπικού τους, για το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου και την επιδείνωση των συνθηκών ζωής και ύπαρξης του λαού μας. Όλα αυτά, καταληκτικά, η κυβέρνηση τα θεωρεί «σαν ένα νέο δρόμο όπου η διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος, η κοινωνική ευθύνη και η οικονομική ανάπτυξη συμβαδίζουν προς όφελος της χώρας».
Οι δυναμικές και ανυποχώρητες κινητοποιήσεις των φορέων και των κατοίκων της περιοχής και όσους τους συμπαρίστανται, στέλνουν σαφέστατο μήνυμα ότι στα σχέδια τους δεν χωράμε, τα δικά μας όνειρα δεν συνταιριάζουν με τα δικά τους. Μας βρήκαν και θα μας ξαναβρούν μπροστά τους, στους δρόμους της αντίστασης και πάλης, για να προστατεύσουμε τον τόπο μας, για να πάρουμε όλοι μαζί οργανωμένα τις τύχες μας στα χέρια μας, στο όνομα της δικιάς μας κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, στο όνομα ενός κόσμου που δεν καταστρέφει και ξεπουλά κοινωνικά αγαθά και η οικονομική του ανάπτυξη συμβαδίζει αποκλειστικά και μόνο με τα συμφέροντα του λαού μας, ενός κόσμου όπου οι «χρυσές μπίζνες» τους και αυτοί δεν έχουν καμιά θέση.
Η Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών στάθηκε και θα σταθεί μαζί με τους κατοίκους της περιοχής στο δρόμο του αγώνα, για να μην περάσουν τα σχέδια που θέλουν τη βόρεια Χαλκιδική «κρανίου τόπο». Συναγωνιστές ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας. Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις που συντηρούν, σιγοντάρουν και προάγουν τα σχέδια των ξένων και ντόπιων μεγαλοκεφαλαιούχων για την περιοχή, που υπονομεύουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Συμπαραστεκόμαστε στη δίκαια αγανάκτηση σας και συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σας.
Οι κινητοποιήσεις και η κοινή δυναμική και αγωνιστική μας δράση ας είναι απάντηση στα συμφέροντα τους.

Στη σύγκρουση με τους εκμεταλλευτές βρίσκεται η ζωή και το μέλλ
ον μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου