Κυριακή 1η Μάη αγωνιζόμαστε στις Σκουριες!

Την Πρωτομαγιά όλοι θα είμαστε στο βουνό. Εκεί όπου μήνες τώρα δίνεται αγώνας των τοπικών κοινωνιών για το αυτονόητο. Αγώνας για το δάσος, το νερό και την ακεραιότητα των οικοσυστημάτων. Αγώνας για ζωή με ελευθερία και αξιοπρέπεια.
Δυστυχώς στην προκειμένη οι επιλογές είναι μόνο δύο: ή αποδεχόμαστε τη “χρυσή επένδυση” και υποτασσόμαστε στις επιταγές του διεφθαρμένου και χρεωκοπημένου πια κράτους και των εργολάβων του, ή αντιστεκόμαστε και παλεύουμε ώστε αυτός ο τόπος να μην ξεκοιλιαστεί και να παραμείνει γόνιμος και ζωντανός.

Εμείς επιλέξαμε το δεύτερο γιατί πιστεύουμε ότι τα “μεταλλεία” δηλαδή η εξορυκτική δραστηριότητα εν γένει δεν πρόσφερε ποτέ πραγματικό πλούτο και ευημερία αλλά αντιθέτως,σκόρπισε γύρω της θάνατο, αρρώστια και ολέθριες μη αναστρέψιμες καταστροφές. Γιατί πιστεύουμε ότι η ανθρώπινη ζωή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το φυσικό περιβάλλον. Γιατί πιστεύουμε ότι η ανεργία είναι πρόβλημα που όμως δε λύνεται με κυανιούχα άλατα. Γιατί πιστεύουμε ότι τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα λύνονται με ουσιαστικό ανοιχτό κοινωνικό διάλογο και ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης και όχι με υποκριτικές υποσχέσεις για “χρυσά κουτάλια” και “αειφόρο μεταλλεία”.
Λοιπόν,
Κάτω τα χέρια απ’ τον ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ορυκτό πλούτο της Χαλκιδικής

Κάτω τα χέρια από τα ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

Την Κυριακή 1η Μάη αγωνιζόμαστε αλλά και απολαμβάνουμε την ανοιξιάτικη και εκρηκτική ομορφιά του βουνού με περιπάτους, μουσική, καλό φαγητό και ποτό και φυσικά καθαρό οξυγόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου