Αν θέλετε χρυσό ανοίξτε τις θυρίδες!

ΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ «ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ» ΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ!


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel, το ύψος των καταθέσεων των ελλήνων πολιτών στην Ελβετία, φτάνει στο αστρονομικό ύψος των € 600 δις! Το ποσό αυτό είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο από το ύψος των καταθέσεων των ιδιωτών σε ελληνικές τράπεζες (~€210 δις) αλλά και από το ίδιο το ελληνικό ΑΕΠ για το 2010 (~€230 δις)!!!

Από τη μεριά τους τραπεζικές πηγές αλλά και πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών, (πχ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Real) κατεβάζουν το ύψος του σχετικού ποσού σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα. Ακόμα όμως και αν οι σχετικές καταθέσεις ανέρχονται στα € 300 δις, δηλαδή στο μισό, και πάλι μιλάμε για έναν πακτωλό πλούτο, μεγάλο μέρος του οποίου και αδήλωτο στην εφορία είναι και «σκοτεινή» προέλευση μπορεί να έχει. 
        Και φυσικά τα σχετικά ποσά αφορούν μόνο την Ελβετία. Όμως είναι κοινό μυστικό πως πάρα πολλοί έλληνες διαθέτουν «φουσκωμένους» καταθετικούς λογαριασμούς τόσο σε άλλες χώρες της ΕΕ (Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο κλπ) όσο και σε φορολογικούς παραδείσους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου