Τίνα Μπιρμπίλη:"Δεν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε άδεια"

Αναδημοσιεύουμε από το blog "respentza"

Ελληνικός Χρυσός: «Δεν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε άδεια» λέει η Τίνα Μπιρμπίλη

Η κυβέρνηση δεν είναι ακόμα έτοιμη να δώσει στην Ελληνικός Χρυσός, που ανήκει κατά πλειοψηφία στην European Goldfields , άδεια για την εκμετάλλευση χρυσοφόρων κοιτασμάτων στην Χαλκιδική, δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, επικαλούμενη την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας.
Η Ελληνικός Χρυσός λειτουργεί αυτή τη στιγμή ένα ορυχείο αργύρου, μολύβδου και ψευδαργύρου στο Στρατώνι της Χαλκιδικής και έχει καταθέσει μελέτη π
εριβαλλοντικών επιπτώσεων για την εκμετάλλευση χρυσοφόρων κοιτασμάτων σε δύο ακόμα σημεία στην περιοχή, τις Σκουριές και την Ολυμπιάδα.
Η επίσημη περίοδος για τη δημόσια 

διαβούλευση έληξε πέρυσι τον Δεκέμβριο και αξιωματούχος του υπουργείου Περιβάλλοντος είχε δηλώσει τον Οκτώβριο ότι η άδεια θα δινόταν μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου.
«Έχει πολωθεί το θέμα», δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων. «Σαφέστατα θα πρέπει να υπάρξει και άλλη διαβούλευση».
Η κυρία Μπιρμπίλη είπε ότι θέλει να διασφαλίσει πως το έργο δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στον υδροφόρο ορίζοντα ενώ δεν έδωσε καμία ένδειξη για το πότε θα δοθεί η έγκριση.
Η τοπική κοινωνία αντιτίθενται έντονα στο έργο, με τους κατοίκους να υποστηρίζουν ότι θα καταστρέψει το περιβάλλον και θα υποβαθμίσει τις συνθήκες ζωής στην περιοχή.
ΚΕΡΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου