9ος ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ "ΞΕΣΚΟΥΡΙΑΖΩ"

Την Κυριακή 02 Οκτώβρη δίνουμε το 9ο ραντεβού μας στην πλατεία της Μεγάλης Παναγιάς για να τρέξουμε μαζί τον 9ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος 24km «ΞεΣκουριάΖω» στο όρος Κάκαβος. Φέτος επιστρέφουμε με έναν επιπλέον αγώνα ορεινού τρεξίματος 12,5km ενώ την ίδια ημέρα πραγματοποιείται και ο καθιερωμένος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5km γύρω από το χωριό Μεγάλη Παναγία.

Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος «ΞεΣκουριάΖω» είναι και φέτος αφιερωμένος στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού-χαλκού που απειλεί το βουνό, τα νερά, τις ζωές των κατοίκων της Β.Α Χαλκιδικής και της ευρύτερης περιοχής.


Όλα αυτά τα χρόνια ζήσαμε δυνατές στιγμές και εμπειρίες με αθλητές και αθλήτριες από κάθε γωνιά της χώρας. Σκοπός μας ήταν, είναι και θα παραμείνει, η προώθηση του αθλητισμού, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και η σωτηρία του περιβάλλοντος, ως πηγή ζωής και χαράς για όλους/ες και για πάντα.

02 Οκτώβρη 2022 | Πλατεία Χοροστάσι Μεγ. Παναγίας

Εκκίνηση Αγώνα 24km (+1200m): 10:00 π.μ.
Αναλυτικές πληροφορίες για τον αγώνα 24km: https://xeskouriazo.gr/24km-race/

Εκκίνηση Αγώνα 12,5km (+515m): 11:30 π.μ.
Αναλυτικές πληροφορίες για τον αγώνα 12,5km: https://xeskouriazo.gr/12-5km-race/

Εκκίνηση Αγώνα 5km: 11:00 π.μ.
Αναλυτικές πληροφορίες για τον αγώνα 5km: https://xeskouriazo.gr/5km-race/

Εγγραφές στους αγώνες: https://xeskouriazo.gr/registrations/

Οι συνοδοί των αθλητών/τριών μπορούν να περιηγηθούν στο χωριό της Μεγάλης Παναγίας, ενώ μετά τη λήξη του αγώνα θα προσφερθούν εδέσματα και θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των αγώνων.

Μετά τις απονομές των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 γλέντι στην πλατεία του χωριού με την παραδοσιακή μπάντα Δρομολάγνοι.

Οι Δρομολάγνοι είναι ένα 5μελές παραδοσιακό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. Το συγκρότημα ξεκίνησε το 2018 τις εμφανίσεις του ως σχήμα δρόμου ενώ παράλληλα συμμετείχε σε φεστιβάλ και συναυλίες σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ξάνθη, Χαλκιδική. Η μουσική τους εμπνέεται από το παραδοσιακό τραγούδι από όλη την Ελλάδα με το δικό τους μοναδικό ύφος.


Επικοινωνία/Πληροφορίες

Τηλέφωνα: 6974489919 / 6947000652
Email: xeskouriazorace@gmail.com
Facebook: facebook.com/xeskouriazo
Instagram: xeskouriazo_trail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου