Παρασκευή 20 Απριλίου δικαστήρια Πολυγύρου


Δύο συναγωνιστές, ένας από τη Μεγάλη Παναγία και ένας από την Κομοτηνή θα κριθούν αυτή τη φορά για τα γεγονότα της 21ης Οκτωβρίου 2012. Βρήκαν μια ταυτότητα στο δρόμο, κατάσχεσαν ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο, φόρτωσαν και μια οπλοκατοχή και έστησαν άλλο ένα δικαστήριο, ανεξάρτητα από αυτό των 14 ατόμων που συνελήφθησαν εκείνη τη μέρα.
Παρεμπιπτόντως, το «επαγγελματικό όχημα» κατά την εκδίκαση της υπόθεσης  δύο χρόνια μετά «αθωώθηκε», αλλά ποτέ δεν αποδόθηκε στο νόμιμο ιδιοκτήτη του αφού κατά τη διάρκεια της φύλαξής του, την οποία είχε αναλάβει εκ του νόμου ο ΟΔΔΔΥ ( Οικονομική Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού), το εν λόγω πουλήθηκε!!??.

Δείτε εδώ στο 22:40

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ…

    Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 167 ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ



Στην αρχή μας είπαν ότι αν τους εκλέγαμε την Κυριακή, τη Δευτέρα θα το κλείνανε το μεταλλείο.

Μετά που τους εκλέξαμε μας είπαν ότι δε θα κλείσει ακριβώς, αλλά ότι δε θα το αφήσουν να επεκταθεί.

Αυτό θα το έκανε ο Λαφαζάνης, αλλά εκείνος παραιτήθηκε.
Αφού δεν το έκανε εκείνος θα το έκανε ο άλλος, ο Σκουρλέτης, που τους έβαλε πρόστιμα που ήταν όμως εκπρόθεσμα.



Μας είπαν λοιπόν να περιμένουμε ακόμα λίγο για να το κλείσει, όχι όλο βέβαια γιατί υπάρχουν και θέσεις εργασίας, ο Σταθάκης που είναι πολύ κιμπάρης και τσαμπουκάς.

Αυτός όμως αντί να το κλείσει το πήγε στη διαιτησία, στην παράγκα, που αποτελείται λέει από δικά μας παιδιά.

Και τώρα η παράγκα, μέχρι να καθαρογράψει την απόφαση, λέει ότι το μεταλλείο δεν είναι απαραίτητο να κλείσει τώρα γιατί μ’ αυτή την κυβέρνηση η εταιρεία σέβεται πια το περιβάλλον.

Πού ξέρεις όμως; Μπορεί να κλείσει αργότερα μ’ ένα καινούργιο κόλπο που ίσως βρει ο Σταθάκης ή κάποιος πιο μάγκας στο Χρηματιστήριο.

Εσύ, Ιερισσιώτη, Μεγαλοπαναγιώτη ή άνθρωπε γενικώς, τι λες ότι πρέπει να κάνουμε;
(πίσω πλευρά)

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

Η ELDORADO ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ

ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

10:00 ΙΕΡΙΣΣΟΣ

11:00 ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ

Against Gold Mining - Εκδήλωση ενάντια στα μεταλλεία χρυσού


​Προβολές, εισηγήσεις-συζητήσεις και μουσικές προσεγγίσεις


Σάββατο 14 Απριλίου 2018
Μικρόπολις - Βενιζέλου & Βασ. Ηρακλείου 18, Θεσσαλονίκη





​19:00 - Προβολή ντοκιμαντέρ: “Pueblo Macizo” του Pablo Mejia (Κολομβία, 2015)
20:00 - Εισηγήσεις-συζητήσεις: “Δώδεκα χρόνια αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια”
22:00 - Emdy (live)
23:00 - Totsouko & Oldman Talkin' (live)
​00:00 - Granny Records (dj set)​
0​1​:​3​0 - Kocmoc Collective (dj set)




Τα έσοδα θα διατεθούν για τα δικαστικά έξοδα των διωκόμενων συντρόφων.

Δώδεκα χρόνια αγώνα ενάντια στην αυθαιρεσία της κερδοσκοπικής μανίας των εξορυκτικών πολυεθνικών.​ ​Δώδεκα χρόνια κατά τα οπο​​ία ένας τοπικός αρχικά αγώνας έγινε κομμάτι του παγκόσμιου κινήματος ενάντια στις μέγα-εξορύξεις.​ Δώδεκα χρόνια απέναντι και ενάντια σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις: στις κυβερνήσεις του ​​“ολυμπιακού θαύματος​​”, στις προ-μνημονιακές του “λεφτά υπάρχουν” όπως και στις μνημονιακές “της χρεοκοπίας” και “της ελπίδας του ναι-όχι και του όχι-ναι”.​ ​Το ναι-όχι το ζούμε στο πετσί μας εδώ και τρία χρόνια. Το ζούμε ως καθημερινή πολιτικάντικη-κυβερνητική προσπάθεια ματαίωσης με κάθε τρόπο των δημιουργικών ανθρώπινων προσδοκιών, των κινηματικών στόχων και “φυσικά” των ίδιων των αγώνων.​ ​Με καθημερινά ψέματα προπαγάνδας, με αποφάσεις δήθεν διακοπής εργασιών και παράλληλη πραγματική έκδοση αδειών δήθεν ρουτίνας υπέρ της εταιρείας, με συνεπή συνέχιση των διώξεων, με την υπεκφυγή στη διαιτησία/παράγκα και την αποφυγή της όποιας πολιτικής ευθύνης.​ ​Ακόμα όμως και στους χαλεπούς χρόνους της Σύριζα-Ανέλ αντίληψης των πραγμάτων, η αξιοπρέπεια του αγώνα ενάντια στους συστημικούς παραλογισμούς, η διεθνής και διεθνιστική αλληλεγγύη, η αποστροφή της ανάθεσης και της διαμεσολαβημένης αναμονής, συνεχίζουν να είναι άμμος στα “γρανάζια” της αυτοκαταστροφικής λογικής που υπηρετούν.

​Επιτροπή Αγώνα Μ. Παναγίας​