ΣΕΛΙΔΕΣ

Ανάκληση της απόφασης του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης για προσφυγή στο ΣτΕ κατά των μεταλλείων Κασσανδρας;;;

Αυτό δεν λέγεται ανάκληση... πρόκειται για άλλη μια δημοκρατική εκτροπή τύπου Αρ-πάχτα!


3

Ο ανύπαρκτος και εξαφανισμένος Πρόεδρος του ΔΣΘ, ονόματι Βαλεργάκης, ξαναχτύπησε…Αφού πρώτα έκανε τα πάντα για να εξασφαλίσει τη μη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, με την ελλειπέστατη ενημέρωση και την σύγκλησή της μετά τη συνεδρίση της Ολομέλειας, που είχε ήδη αποφασίσει για αποχή (χωρίς να παραγνωρίζεται και η ευθύνη που έχουν οι συνάδελφοι, που δεν προσήλθαν στη ΓΣ), αποφάσισε να ρεζιλέψει ακόμα περισσότερο το ΔΣΘ.

Να δοθεί απάντηση στο απαράδεκτο δημοσίευμα των “Πολιτών Αριστοτέλη” για το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσ/νίκης

by antigoldgreece

Mέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ζητούν από τον Πρόεδρο του Σώματος να δώσει ΑΜΕΣΑ απάντηση  στην ανάρτηση-λίβελλο της “Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη” κατά του Συλλόγου. Εδώ η εν λόγω ανάρτηση – με το γνωστό ύφος και ήθος των “Πολιτών” – και εδώ περισσότερα για την υπόθεση.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΕΕ/ΤΚΜ ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ



Η Αντιπροσωπεία του τμήματος στην 10η Τακτική συνεδρίαση της συζήτησε εκ νέου το θέμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β.Α. Χαλκιδική, μετά και τις νεότερες εξελίξεις και αποφάσισε τα εξής:
 Εμμένει στη θέση του ΤΕΕ/ΤΚΜ, όπως εκφράστηκε με το με αρ. πρωτ. οικ. 3748/13.4.2011 έγγραφο του Τμήματος και την τεκμηρίωσή του.
 Σύμφωνα με αυτή τη θέση,  η επέκταση της μεταλλευτικής και μεταλλουργικής δραστηριότητας στη Β. Α. Χαλκιδική, όπως εμφανίστηκε στη ΜΠΕ του ΕΣΑ του έργου, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή επειδή δεν πληροί βασικούς όρους.

Ερώτηση στην Κομισιόν από τους Οικολόγους-Πράσινους για τη σκοπιμότητα του φράγματος στην Πετρένια

4 November, 2011 by antigoldgreece


Cartoon: no water (medium) by penapai

Θέμα: Συγχρηματοδότηση του φράγματος Πετρένια στην περιοχή Γοματίου στη Χαλκιδική


Πρόσφατα εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το φράγμα Πετρένια στην Περιοχή Γοματίου στη Χαλκιδική της Κεντρικής Μακεδονίας [1]. Σκοπός του έργου είναι να εξασφαλιστεί συμπληρωματικά η ύδρευση των πρώην Δήμων Παναγιάς και Σταγείρων-Ακάνθου μέσω ταμίευσης και επεξεργασίας επιφανειακού νερού 1.645.000 m3/έτος έως το έτος 2050. Σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ο προυπολογισμός του έργου είναι 45 εκατομμύρια ευρώ και, όπως αναφέρθηκε και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής, προορίζεται να συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ [2]. Όμως, οι περιοχές αυτές υδροδοτούνται αυτή τη στιγμή από τις πλούσιες πηγές του όρους Κακάβου.