ΣΚΟΥΡΙΕΣ Κατασταλτική παράνοια στη Χαλκιδική







12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Την Πέμπτη 12/10 γίνεται στον Πολύγυρο η δίκη για την Τσικνοπέμπτη του 2013, την ημέρα της εισβολής των ΜΑΤ στην Ιερισσό με ρίψη χημικών ακόμη και σε σχολείο. Ο παραλογισμός: 23 κάτοικοι κατηγορούμενοι.
https://www.facebook.com/stelios.nikitopoulos/posts/1897496573835548


16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 


Δασεργάτης από τη Μεγ. Παναγία καλείται να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας ενάντια σε μεταλλωρύχο ο οποίος εκτός του ότι καταστρέφει το βουνό που του δίνει ζωή και νερό να πιει, νομίζει ότι αυτός κι η φάρα του είναι οι νταήδες του χωριού. Στις 15/7/2013 μετά τα γεγονότα του Παλαιοχωρίου, τα εκ Μ. Παναγίας ενεργούμενα της εταιρείας επιτέθηκαν σε αντιδρώντες μέσα στο χωριό, ένας εκ των οποίων είναι ο δασεργάτης. http://epitropiagonapanagias.blogspot.gr/2013/07/1572013_17.html


27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 


8 συν το Γιώργο τον Καλύβα 9 κάτοικοι Μ. Παναγίας κατηγορούνται για διαμαρτυρία στο Χοντρό Δέντρο (είσοδος του βουνού) στις 15 Γενάρη του 2015. http://epitropiagonapanagias.blogspot.gr/2015/01/blog-post.html


9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 


Δίκη για τον εμπρησμό του εργοταξίου στις Σκουριές. http://epitropiagonapanagias.blogspot.gr/2016/06/blog-post.html


10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 


Με τον συνηθισμένο πλέον τρόπο έρχονται ακόμα δικαστήρια απ'το 2013...συγκεκριμένα κατεβαίνοντας αυτοκινητοπομπή από διαμαρτυρία στo Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου...άνθρωποι της εταιρείας (μεταλλωρύχοι) περίπου 300 άτομα που είχαν μαζευτεί στην διασταύρωση Παλαιοχωριου με πέτρες και καδρόνια...αφου άφησαν τα περισσότερα αυτοκίνητα να περάσουν...σταμάτησαν τα τελευταία 5-6 και άρχισαν να χτυπάνε τον κόσμο...με την αστυνομία σε ρόλο θεατή!! Μετά από όλα αυτά λοιπόν ήρθε δικαστήριο για τους ανθρώπους του κινήματος και όχι για τους τραμπούκους της εταιρείας!!
 https://drive.google.com/open?id=0B5MsK4tS49-GTzM5eEh2TXJvQ2s

http://epitropiagonapanagias.blogspot.gr/2013/07/blog-post_13.html


27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 


Δύο συναγωνιστές, ένας από τη Μεγάλη Παναγία και ένας από την Κομοτηνή θα κριθούν αυτή τη φορά για τα γεγονότα της 21ης Οκτωβρίου 2012. Βρήκαν μια ταυτότητα στο δρόμο, κατάσχεσαν ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο, φόρτωσαν και μια οπλοκατοχή και έστησαν άλλο ένα δικαστήριο, ανεξάρτητα από αυτό των 14 ατόμων που συνελήφθησαν εκείνη τη μέρα. Παρεμπιπτόντως, το «επαγγελματικό όχημα» κατά την εκδίκαση της υπόθεσης δύο χρόνια μετά «αθωώθηκε», αλλά ποτέ δεν αποδόθηκε στο νόμιμο ιδιοκτήτη του αφού κατά τη διάρκεια της φύλαξής του, την οποία είχε αναλάβει εκ του νόμου ο ΟΔΔΔΥ ( Οικονομική Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού), το εν λόγω πουλήθηκε!!??.  Δείτε εδώ (στο 22:40 )


13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 


5 αυτή τη φορά (3 από Ιερισσό 1 από Μ. Παναγία και 1 από Θεσσαλονίκη) θα απολογηθούν αντιμετωπίζοντας κακουργήματα για τα γεγονότα στις 9/9/2012 επάνω στις Σκουριές, όπου τα ΜΑΤ προέβησαν σε πρωτοφανή επίθεση κατά χιλιάδων διαδηλωτών.   http://proevla.blogspot.gr/2012/09/blog-post_12.html
 

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Παρεμβάσεις αλληλεγγύης σε όσους αγωνίζονται ενάντια στις εξορύξεις κατάληψη.

από κατάληψη Terra Incognita

 Παρεμβάσεις με αφίσες, τρικάκια στα δικαστήρια, στράτσα, πανό και αυτοκόλλητα εν όψη των δικών, όσων αγωνίζονται ενάντια στις εξορύξεις. 

Στην καταστροφή του φυσικού κόσμου απαντάμε συλλογικά και επιθετικά απέναντι σε κράτος και κεφάλαιο.


Τα τελευταία χρόνια οι Σκουριές αποτελούν το πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και έμπρακτης σύγκρουσης δύο κόσμων. Ο κόσμος του κράτους και του κεφαλαίου, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της βίαιης κοινωνικής και ταξικής αναδιάρθρωσης με την τοπική κοινωνία και τα αλληλέγγυα κινήματα που αγωνίζονται ενάντια στις εξορύξεις. 

Η ELDORADO ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΠΟΤΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

Αφίσα που εκτυπώθηκε από την κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ τον Οκτώβριο του 2017, σχετικά με τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και τα επικοινωνιακά παιχνίδια εταιρείας κράτους. Κολλιέται στην πόλη της Θεσσαλονίκης Φάμπρικα * Υφανέτ 


Το πλήρες κείμενο της αφίσας:

Η ELDORADO ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΠΟΤΕ…
όσο τα κινήματα μένουν θεατές στα επικοινωνιακά παιχνίδια μεταξύ εταιρείας και ελληνικού κράτους (γιατί τι άλλο είναι η προσφυγή στη διαιτησία και το κρυφτούλι του «στη δίνω/δεν στη δίνω την άδεια», αν όχι άλλος ένας τρόπος πίεσης και διαπραγμάτευσης των όρων, με τους οποίους θα προχωρήσει η εξόρυξη;) 

Σκουριές-Σαρωνικός, μια πετρελαιοκηλίδα δρόμος

από Ex Portu - Αντιεξουσιαστική Κίνηση 

Ανακοίνωση για την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό


Σκουριές-Σαρωνικός, μια πετρελαιοκηλίδα δρόμος
Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου , το "Αγία Ζώνη ΙΙ", ιδιοκτησίας Θοδωρή Κουντούρη, βυθίστηκε στο Σαρωνικό, φορτωμένο με 2.200 τόνους μαζούτ και 370 τόνους ναυτιλιακά καύσιμα. Η ποσότητα που διέρρευσε ήταν μικρή (135 τόνοι) , το ναυάγιο κυριολεκτικά δίπλα στο υπουργείο ναυτιλίας και οι καιρικές συνθήκες άριστες για επιχειρήσεις περιορισμού της ρύπανσης. Ωστόσο, όταν ο υπουργός ναυτιλίας, Κουρουμπλής, διαβεβαίωνε ότι έχει γίνει στεγανοποίηση του 95% του πετρελαίου, οι παραλίες της Σαλαμίνας ήταν ήδη κατάμαυρες και το μαζούτ είχε φτάσει μέχρι τη Γλυφάδα. Η καθυστέρηση του υπουργείου και του λιμενικού σώματος ήταν εγκληματική, αφού το πετρέλαιο έχει την τάση να απορροφά το νερό σχηματίζοντας γαλακτώματα πετρελαίου-νερού, αυξάνοντας έτσι τον όγκο του 3 με 4 φορές, επεκτείνοντας με αυτόν τον τρόπο, με τη συμβολή του ανέμου, τη ρύπανση σε περισσότερες περιοχές του Σαρωνικού. 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

από Αγρός, αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος στο πάρκο τρίτση


Τα μεταλλεία της Β.Α. Χαλκιδικής, τα τελευταία είκοσι πέντε περίπου χρόνια, βρίσκονται σταθερά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κράτους καθώς και ντόπιων και πολυεθνικών επιχειρηματικών κύκλων. Σε όλο αυτό το διάστημα, έχουν μεσολαβήσει μακροχρόνιοι, δυναμικοί αγώνες των κατοίκων και αλληλέγγυων σε όλη την επικράτεια ενάντια στα μεταλλεία. Σήμερα τα μεταλλεία ανήκουν στην «Ελληνικός Χρυσός-Eldorado Gold» (η τελευταία είναι καναδική εταιρία με δραστηριότητες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, ενώ η Ελληνικός Χρυσός είναι συμφερόντων Μπόμπολα).