ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ; ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ

Χθες, 30/5/2017, στα δικαστήρια Πολυγύρου ξαναζήσαμε, για τρίτη συνεχόμενη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα, το τι σημαίνει ελληνική δικαιοσύνη, αλήθεια, καθώς  και η εισαγγελική αποστροφή “δεν έχω καμία αμφιβολία για την ενοχή του”.


 Κατηγορούμενος ο78χρονος συναγωνιστής  Καραβασιλικός Θεόδωρος για αντίσταση κατά της αρχής.
Μάρτυρας κατηγορίας της υπόθεσης ο ματατζής  ψευτοπαληκαράς που τον συνέλαβε. Δηλαδή ο ένας από τους εφτά άρρωστους, πωρωμένους που εκείνη την ημέρα κλωτσοπατούσαν έναν 74χρονο τότε, πεσμένο μέσα στα χημικά που οι ίδιοι απρόκλητα και σε ευθεία βολή είχαν ρίξει. Παρόλο που το παραπάνω ενεργούμενο ψευδολογούσε ασύστολα και δήλωνε πως δεν ήξερε να εξηγήσει το πώς ο Μπάρμπα Θόδωρος  κατέληξε να νοσηλεύεται για 5 μέρες στο νοσοκομείο Πολυγύρου με πολύ σοβαρά χτυπήματα και τραύματα, για την πρωτοποριακή δικαστική  έδρα του Πολυγύρου (η οποία γνωρίζει τις αποφάσεις πριν από την εκδίκασή της δίκης), η αλήθεια καταδείχθηκε και αποδείχτηκε από το γεγονός ότι ο υπόδικος εγκληματίας φορούσε « κόκκινη μπλούζα», «κούνησε το χέρι του» ενώ τον μαύριζαν στο ξύλο εφτά σκατόψυχοι και φυσικά συμμετείχε σε διαμαρτυρία κατά των μεταλλείων.
 Καθίσταται πλέον σαφές και γνωστό σε όλους ότι όποιοι πηγαίνουν να δικαστούν για την υπόθεση Σκουριές είναι εξ ορισμού εγκληματίες και εκ προοιμίου  ένοχοι.
Απ’ ότι διαφαίνεται, τη συνέχεια αυτής της κατασταλτικής παράνοιας θα τη ζήσουμε και την Παρασκευή 2/6. Δύο ακόμα συναγωνιστές, ένας από τη Μεγάλη Παναγία και ένας από την Κομοτηνή θα κριθούν αυτή τη φορά σε βαθμό κακουργήματος για τα γεγονότα της 21ης Οκτωβρίου 2012. Βρήκαν μια ταυτότητα στο δρόμο, κατάσχεσαν ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο και έστησαν και ένα κακουργιοδικείο.
Παρεμπιπτόντως, το «επαγγελματικό όχημα» κατά την εκδίκαση της υπόθεσής  δύο χρόνια μετά «αθωώθηκε» αλλά ποτέ δεν αποδόθηκε στο νόμιμο ιδιοκτήτη του αφού κατά τη διάρκεια της φύλαξής του, την οποία είχε αναλάβει εκ του νόμου ο ΟΔΔΔΥ ( Οικονομική Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού), το εν λόγω πουλήθηκε!!??
Απέναντι στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία  χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική βρίσκεται και δραστηριοποιείται μια πραγματική εγκληματική οργάνωση.
Όλοι οι ευαίσθητοι και αξιοπρεπείς άνθρωποι καλούνται να αντισταθούν.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
Επιτροπή αγώνα Μεγάλης Παναγίας

O AΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΝODAPL

27.05.2017 |O AΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΝODAPL
Μια συνάντηση - συζήτηση με τον Aldo Seone (ιθαγενής απο το Standing Rock, Βόρεια Ντακότα Η.Π.Α) στην Μεγάλη Παναγία

 

Τίποτα δεν τελείωσε, ο αγώνας συνεχίζεται

Στα δύο και κάτι μήνες τελευταία χρόνια Σύριζα - Ανέλ διακυβέρνησης ακούστηκαν
πολλά και ακόμη περισσότερα υπονοήθηκαν σχετικά με το θέμα της Β.Α. Χαλκιδικής και της υπόθεσης των εξορύξεων χρυσού. Μισόλογα, αμφισημίες και μπαλαμούτια για "αναστολή εργασιών" για "παύση εργασιών", για πεντοζάλη ενάντια στο πολυεθνικό κεφάλαιο και νταούλια σκληρού ροκ εντ ρολ απο τη μία (κυβερνητική στάση/ άποψη) όπως και θεατρινίστικα κλαψουρίσματα μαζί με ξεκάθαρες απειλές απολύσεων δήθεν εργαζομένων απο μέρους της Eldorado γιατί λέει , η αριστερή γραφειοκρατική διακυβέρνηση δεν της επιτρέπει να επενδύσει τα λεφτά της για να σώσει τη Χαλκιδική και την Ελληνική Οικονομία γενικότερα.




Εμείς σαν "τρίτοι" ενδιαφερόμενοι οι Β.Α. Χαλκιδικιώτες, η Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας και όσοι έχουν μείνει να ενδιαφέρονται και να παρακολουθούν το θέμα δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι σε όλο το διάστημα που αναφέραμε τίποτα δεν έχει σταματήσει και τίποτα δεν έχει τελειώσει. Όπως, μέσω της κυβενητικής προπαγανδιστικής βρωμιάς των "δευτερευουσών αδειών", συνεχίζεται η επιβολή της αυθαιρεσίας και της ισοπεδωτικής, καταστροφικής μανίας της Eldorado έτσι και με αμείωτη ένταση συνεχίζεται και ο αγώνας των ιθαγενών και αλληλέγγυων της ΒΑ Χαλκιδικής για μια ζωή αξιοπρεπή και αξιοβίωτη.
 

Ο αγώνας συνεχίζεται με σχεδόν καθημερινές δράσεις όπως και με δεκάδες κατασταλτικές αντιδράσεις και με την παραδοχή αστυνομίας και κυβέρνησης ότι σάυτόν τον τόπο άλλοι κάνουν κουμάντο,διατλαντικές συμφωνίες γαρ.
Στο πλαίσιο αυτού του συνεχιζόμενου αγώνα και για 4η συνεχ΄χρονιά διοργανώνεται το 10ήμερο αγώνα στις Σκουριές. Απο τις 27/7 - 6/8 αγωνιστική κατασκήνωση στις Σκουριές με Δράσεις - Αντιδράσεις - Διαδράσεις και τις τελευταίες ίσως, απο εμάς εξαρτάται, εισπνοές καθαρου οξυγόνου.

Από τη ΒΙΟΜΕ ως τη Χαλκιδική πόλεμος στα αφεντικά σ΄ολάκερη τη γη

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ.


Πριν από τη συναυλία θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ την ίδια μέρα (11/5) στις 18.00 από την Καμάρα με κεντρικά προτάγματα:
Τα μέσα παραγωγής στα χέρια των εργαζομένων και της μαχόμενης κοινωνίας // Κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟ.ΜΕ. Η ΒΙΟ.ΜΕ. δεν πωλείται, δεν γίνεται βίδες // Αλληλεγγύη-Αυτοδιαχείριση-Άμεση δημοκρατία.
Μεγάλη ΣΥΝΑΥΛΙΑ με αλληλέγγυους μουσικούς απ' όλη τη χώρα που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαΐου 21.00 στο ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ.
Συμμετέχουν οι:
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ
Γ.ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ Quartet feat vocalist Ελσα Μουρατίδου
SLEEPIN PILLOW
VIC [Villagers of Ioannina City]
BAiLdSA
ΛΑΡΓΚΟ
Η συναυλία διοργανώνεται για την πολιτική & οικονομική ενίσχυση της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ και του Εργατικού Ιατρείου.
Συγκεκριμένα τα χρήματα θα δοθούν για την ενίσχυση και επέκταση της παραγωγικής διαδικασίας στο εργοστάσιο, αλλά και την υποστήριξη των παράλληλων διεργασιών που λαμβάνουν χώρα σε αυτό.

ΣΚΟΥΡΙΕΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ 27ης ΑΠΡΙΛΗ 2017




Ο εργαζόμενος της χαμηλού κόστους εταιρείας Eldorado Gold που υποτίθεται ότι θα έκανε έφεση για μείωση της ποινής του, απλά δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο(!;), οπότε ισχύει η πρωτόδικη απόφαση.
Για να δούμε άραγε τι θα γίνει αυτή την Πέμπτη, θα θυμηθούν οι δικαστές ότι υπάρχει ομολογία και καταδίκη του μεταλλωρύχου (ο οποίος είναι ένας από τους 10! μηνυτές στην ερχόμενη δίκη)  ή οι 5 κατηγορούμενοι – αντιδρώντες στη μεταλλευτική δραστηριότητα – θα αντιμετωπιστούν ξανά σαν ακραίοι και πωρωμένοι οικολόγοι;

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
 Εφετείο του μεταλλωρύχου που καταδικάστηκε πρωτόδικα στις 9/9/2016 για τα γεγονότα στις 8 Απρίλη 2013.

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ
 Η δίκη των 5 κατοίκων Μ. Παναγίας ως κατηγορούμενοι για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη για τα γεγονότα στις 8 Απρίλη 2013.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΪΟΥ
Η δίκη τριών Μεγαλοπαναγιωτών για τη διαμαρτυρία την ημέρα προφυλάκισης των 2 συναγωνιστών από την Ιερισσό στις 10 Ιουλίου 2013.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΪΟΥ
Το δικαστήριο του συντρόφου που συνελήφθη στις 20 Μαρτίου 2015 στη διαμαρτυρία επάνω στις Σκουριές.

ΤΡΙΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ
Μπάρμπα Θόδωρος…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ
Δικαστήριο 2 συντρόφων (ανεξάρτητα από τους 14 συλληφθέντες της ίδιας μέρας), με βαριές κατηγορίες για την πορεία στις 21 Οκτωβρίου 2013.
Μετά το θερινό διάλλειμα των δικαστών θα ανακοινωθεί το φθινοπωρινό πρόγραμμα.

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ  ΚΑΙ   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟΣ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ