ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11/2016 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ


Τη Δευτέρα 28/11 δικάζονται άλλοι 3 Μεγαλοπαναγιώτες διότι δέχθηκαν μήνυση από συγχωριανούς τους,  “σκληρά” εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν έξω από τη Μ. Παναγία στις 10 Ιουλίου 2013, την ημέρα δηλαδή που ο ανακριτής στον Πολύγυρο αποφάσισε την προφυλάκιση άλλων 2 συναγωνιστών από την Ιερισσό.

Κατηγορούνται για

1 Απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση από κοινού

2 Παράνομη βία από κοινού

3 Ηθική αυτουργία σε απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση και σε παράνομη βία.

Δηλώνουμε για πολλοστή φορά τη βεβαιότητά μας ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας, ένα δίκιο όμως που δεδομένης της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης απαιτεί τη διεκδίκησή του.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11


Επιτροπή αγώνα Μ. Παναγίας.

3η Πανελλαδική Συνάντηση κινημάτων και συλλογικοτήτων νερού, Αθήνα, 26 Νοε. 2016

Ακόμα και το Νερό;
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΣΠΙΔΑ για την προστασία του δημόσιου νερού σε όλη την Ελλάδα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  -  Αθήνα 16/11/2016

Η κυβέρνηση, οι «θεσμοί» και τα ιδιωτικά συμφέροντα προωθούν άμεσα, όσα προβλέπονται στο 3ο μνημόνιο και στον πρόσφατο ν. 4389/2016. Με τη δημιουργία του Υπερταμείου παραχωρείται για 99 χρόνια στο χρέος, στους δανειστές και στα ιδιωτικά συμφέροντα το σύνολο της δημόσιας περιουσίας, άρα και των επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ).
Η Υπουργική απόφαση για την «Ανάκτηση  Πλήρους Κόστους για της Υπηρεσίες Ύδατος», αποτελεί θεσμική κατοχύρωση της εμπορευματοποίησης του κύκλου του νερού σε όλη τη χώρα.
Με την συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση (ΤΤΙP) καθώς και αυτή ανάμεσα σε Καναδά και Ευρωπαϊκή Ένωση (CETA) οι πολυεθνικές του νερού θα αποφασίζουν ερήμην πολιτών και κυβερνήσεων.
Η Πανελλαδική Συμμαχία για το Νερό είναι ένα δίκτυο κινημάτων και συλλογικοτήτων, με καταστατική αρχή ότι «το νερό είναι κοινό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο οποιασδήποτε μορφής κερδοσκοπίας. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για όλα τα έμβια όντα και τα οικοσυστήματα. Δεν είναι αποθήκη ενέργειας για «πράσινη» και ιδίως χρηματιστηριακή εκμετάλλευση»
Μετά την 1η Πανελλαδική Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη (Σεπτέμβριος 2014) και τη 2η στο Βόλο, (Νοέμβριος 2014), στην 3η Πανελλαδική Συνάντηση στη Αθήνα στις 26/11, συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν τη δράση και τις θέσεις τους από τους αγώνες στην περιοχή τους και φιλοδοξούμε η δικτύωση, η αλληλοϋποστήριξης των κινημάτων και των συλλογικοτήτων  να οδηγήσει στη δημιουργία ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ για την προστασία του δημόσιου νερού, ως κοινού αγαθού, σε όλη την Ελλάδα.
Η προστασία των υδάτων από τη μόλυνση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, η προστασία των υδροβιοτόπων και των υδροφορέων, οι συνέπειες από τη δημιουργία μεγάλων φραγμάτων, η φθηνή και κατάλληλη πρόσβαση σε επαρκείς ποσότητες αγροτικού νερού, οι συνθήκες υγιεινής λόγω ανεπαρκών ή ακατάλληλων υποδομών αποχέτευσης είναι στην οπτική, στην αγωνία, στη σκέψη και στη δράση της Πανελλαδικής συμμαχίας για το νερό.
Όπου το Νερό κινδυνεύει η Πανελλαδική συμμαχία για το Νερό θα είναι εκεί.
Θεωρούμε την καθολική, ατομική και συλλογική, απρόσκοπτη πρόσβαση σε φθηνές, ποιοτικές και επαρκείς, υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης Ανθρώπινο Δικαίωμα. Το νερό είναι Κοινωνικό Αγαθό και όχι εμπόρευμαΗ ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και οι ΔΕΥΑ να ανασυγκροτηθούν ως δημόσιοι οργανισμοί, στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι ως μέσο κερδοσκοπίας ιδιωτικών συμφερόντων.
Να θεσμοθετηθούν από την ελληνική πολιτεία οι αποφάσεις του ΟΗΕ, του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Συμβουλίου της Ευρώπης που αναγνωρίζουν το πόσιμο νερό και τις υπηρεσίες ύδρευσης-αποχέτευσης ως ανθρώπινο δικαίωμα άρρηκτα δεμένο με το δικαίωμα στη ζωή, στην υγιεινή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Να κατοχυρωθεί συνταγματικά, στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, η δημόσια ιδιοκτησία των οργανισμών ύδρευσης-αποχέτευσης, ο κοινωνικός έλεγχος και η δημόσια διαχείριση του κύκλου του νερού.
Η 3η Πανελλαδική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 26/11/2016 στην Αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΕ ΟΤΑ Πλατεία Καραϊσκάκη, Καρόλου 24, 3ος όροφος (σταθμός Μετρό  - Μεταξουργείο). Έναρξη εργασιών: 10 π.μ.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΣΕΚΕΣ για δημόσια ΕΥΔΑΠ στην υπηρεσία της κοινωνίας 
Ιστοχώρος:            sekes-eydap.gr
Email:                     info@sekes-eydap.gr
Τηλ:                        6977391887